Najnovije

Kripta za 1.007 junaka sa Kosmeta

Na dvadesetpetogodišnjicu početka NATO agresije 24. marta u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu biće otkrivena Spomen-kripta novim kosovskim junacima. U njoj će, na mermernim pločama, biti uklesano 1.007 imena pripadnika Vojske Jugoslavije, policije i bezbednosnih snaga, koji su izgubili život braneći Kosovo i Metohiju.

Na spomen-ploči biće njihova imena i prezimena, kao i datumi i mesta rođenja i smrti.

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić izjavio je da će u jedinstvenoj Spomen-kripti biti uklesana imena svih srpskih ratnika koji su od 1998. do 2003. godine branili Kosovo i Metohiju. 

Prošle godine, krajem novembra, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković potpisao jer sporazum sa Eparhijom niškom kojim je ministarstvo obezbedilo novčana sredstva za završetak ukrašavanja kripte hrama Svetog Vasilija Ostroškog, u naselju Duvanište.

On je tada rekao da će na mermernim pločama biti uklesana ne samo imena onih koji su poginuli braneći otadžbinu na KiM u vreme NATO agresije 1999, već i u periodu pre toga, u vreme oružane pobune albanskih terorista, ali i u slučaju stradalih srpskih vojnika i policajaca u Kopnenoj zoni bezbednosti 2001. godine. Ovo ministarstvo je za završetak radova u hramu obezbedilo šest miliona dinara, a ove godine je još 20 miliona.

OPŠTE RASULO: Ukrajinci pešice beže sa položaja, ostavili sve za sobom - Rusi objavili snimke

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA