Najnovije

PESKOV POSLAO OPASNU PORUKU: Šolc je u pravu za London!

Velika Britanija pruža pomoć Ukrajini i praktično je uključena u sukob, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za ruski RTVI.

"Generalno, nikome nije tajna da Britanci zaista pružaju različite vidove podrške Ukrajini. I ljudima na terenu, i obaveštajcima, i tako dalje. To jest, oni su praktično direktno uključeni u ovaj sukob", rekao je zvaničnik Kremlja.

Peskovljeve izjave odnose se na članak u "Tajmsu" koji tvrdi je britanski ministar odbrane Grant Šaps navodno tajno pomagao Ukrajini da razvije borbene planove, navodi TASS.

Potparol je dodao da nije upoznat sa detaljima, niti da li su drugi zvaničnici bili umešani, ali je istakao da ruska vojska verovatno ima više informacija.

Komentarišući izjave francuskog predsednika Makrona da slanje NATO vojnika u Ukrajinu nije isključeno, portparol britanskog premijera Rišija Sunaka izjavio je da London već ima mali broj vojnika u toj zemlji.

Nemački kancelar Olaf Šolc takođe je ove nedelje izašao u javnost sa tvrdnjama da se britansko vojno osoblje već nalazi u Ukrajini, komentarišući odluku Berlina da Kijevu ne šalje krstareće rakete "taurus".

Kako je rekao, to bi zahtevalo da se pošalju i vojnici koji bi pomagali ukrajinskim vojnicima na terenu, imajući u vidu iskustvo sa sistemima iz Velike Britanije i Francuske.

Šolc je izjavio da bi ponavljanjem postupaka Velike Britanije, Nemačka postala "učesnik u ratu", i dodao da nemački vojnici ne mogu da prate svoje britanske i francuske kolege u ovom procesu.

Pročitajte OVDE o političkim odnosima Beograda i Kijeva i faktoru Tirane

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA