Најновије

ПЕСКОВ ПОСЛАО ОПАСНУ ПОРУКУ: Шолц је у праву за Лондон!

Велика Британија пружа помоћ Украјини и практично је укључена у сукоб, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков за руски РТВИ.

"Генерално, никоме није тајна да Британци заиста пружају различите видове подршке Украјини. И људима на терену, и обавештајцима, и тако даље. То јест, они су практично директно укључени у овај сукоб", рекао је званичник Кремља.

Песковљеве изјаве односе се на чланак у "Тајмсу" који тврди је британски министар одбране Грант Шапс наводно тајно помагао Украјини да развије борбене планове, наводи ТАСС.

Потпарол је додао да није упознат са детаљима, нити да ли су други званичници били умешани, али је истакао да руска војска вероватно има више информација.

Коментаришући изјаве француског председника Макрона да слање НАТО војника у Украјину није искључено, портпарол британског премијера Ришија Сунака изјавио је да Лондон већ има мали број војника у тој земљи.

Немачки канцелар Олаф Шолц такође је ове недеље изашао у јавност са тврдњама да се британско војно особље већ налази у Украјини, коментаришући одлуку Берлина да Кијеву не шаље крстареће ракете "таурус".

Како је рекао, то би захтевало да се пошаљу и војници који би помагали украјинским војницима на терену, имајући у виду искуство са системима из Велике Британије и Француске.

Шолц је изјавио да би понављањем поступака Велике Британије, Немачка постала "учесник у рату", и додао да немачки војници не могу да прате своје британске и француске колеге у овом процесу.

Прочитајте ОВДЕ о политичким односима Београда и Кијева и фактору Тиране

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА