Najnovije

ZAHAROVA O ŠEFU PENTAGONA: Ludak i sada svima jasno - jedini agresor!

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je izjavu šefa Pentagona Lojda Ostina o ratu između Rusije i NATO, te njega i Zelenskog nazvala ludacima.

- Da li je ovo direktna pretnja Rusiji ili pokušaj da se nađe izgovor za Zelenskog? Obojica su ludi. Ali sada svi mogu da vide ko je agresor – Vašington - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ranije je američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao da poraz Ukrajine u sukobu preti da dovede do vojnog sukoba između Rusije i NATO-a.

Ostin je takođe izrazio zabrinutost zbog ruskog napredovanja na liniji fronta.

Retorika između Moskve i Vašingtona biva sve zategnutija, a tema ulaska NATO trupa u Ukrajinu sve aktuelnija, što je pokazatelj ili blefiranja i straha zapadnog bloka ili njihova namera da sukob eskalira.

Napredovanje ruske armije na frontu i sve očigledniji krah ukrajinske vojske iziskuje neki vid reakcije lidera zapadnog bloka, pa je izvesno da ovo plasiranje ideje o aktiviranju NATO trupa u Ukrajini zapravo predstavlja “dizanje morala” gubitničkoj strani, tačnije, Ukrajini i ukrajinskim saveznicima, odnosno, članicama NATO alijanse.

Svakako, određenim delom je u pitanju i “opipavanje pulsa” Kremlju.

Sam predsednik Rusije lično, Vladimir Putin, prokomentarisao je celu ovu aktuelizaciju ideje ulaska NATO trupa na ukrajinski front, ističući da Rusija nema nikakvu nameru da napada evropske zemlje i da je to besmislica, ali je takođe upozorio sve lidere NATO članica da Rusija ima snažno naoružanje kojima lako može uništavati ciljeve po Evropi.

Pročitajte OVDE o borbama za Novogorovku

Izvor: Pravda.rs / Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA