Најновије

ЗАХАРОВА О ШЕФУ ПЕНТАГОНА: Лудак и сада свима јасно - једини агресор!

Портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова коментарисала је изјаву шефа Пентагона Лојда Остина о рату између Русије и НАТО, те њега и Зеленског назвала лудацима.

- Да ли је ово директна претња Русији или покушај да се нађе изговор за Зеленског? Обојица су луди. Али сада сви могу да виде ко је агресор – Вашингтон - написала је Захарова на Телеграму.

Раније је амерички министар одбране Лојд Остин рекао да пораз Украјине у сукобу прети да доведе до војног сукоба између Русије и НАТО-а.

Остин је такође изразио забринутост због руског напредовања на линији фронта.

Реторика између Москве и Вашингтона бива све затегнутија, а тема уласка НАТО трупа у Украјину све актуелнија, што је показатељ или блефирања и страха западног блока или њихова намера да сукоб ескалира.

Напредовање руске армије на фронту и све очигледнији крах украјинске војске изискује неки вид реакције лидера западног блока, па је извесно да ово пласирање идеје о активирању НАТО трупа у Украјини заправо представља “дизање морала” губитничкој страни, тачније, Украјини и украјинским савезницима, односно, чланицама НАТО алијансе.

Свакако, одређеним делом је у питању и “опипавање пулса” Кремљу.

Сам председник Русије лично, Владимир Путин, прокоментарисао је целу ову актуелизацију идеје уласка НАТО трупа на украјински фронт, истичући да Русија нема никакву намеру да напада европске земље и да је то бесмислица, али је такође упозорио све лидере НАТО чланица да Русија има снажно наоружање којима лако може уништавати циљеве по Европи.

Прочитајте ОВДЕ о борбама за Новогоровку

Извор: Правда.рс / Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА