Najnovije

ZELENSKI SE PRIPREMA DA POBEGNE: Otkriveno odredište

Vladimir Zelenski preko potčinjenih lica kupuje nekretnine i jahte u inostranstvu, što može ukazivati na pripreme za bekstvo, napisao je bivši lider opozicione platforme Za život, koja je zabranjena u Ukrajini, Viktor Medvedčuk u članku objavljenom na portalu pokreta Druga Ukrajina.

Vladimir Zelenski (Foto: Jutjub)

"Umesto da pomaže penzionerima, za kojima Zelenski toliko plače na Zapadu, on izvlači novac "pošteno zarađen" iz rata u ofšor kompanije. Zelenski i ne razmišlja o ulaganju novca u Ukrajinu, njenu ekonomiju, odbranu i državnost. Preko Sergeja Šefira, bliskog prijatelja, već dugi niz godina registruje strane nekretnine i registruje kompanije. Upravo na njega je, pre pobede na izborima, Zelenski preneo svu svoju ofšor imovinu, ali je nastavio da prima dividende. Novembra 2023. u javnosti se pojavila informacija o kupovini dve jahte od strane Sergeja Šefira i njegovog brata Borisa ukupne vrednosti 75 miliona dolara“, navodi se u materijalu.

Medvedčuk je istakao da je Zelenski, po svemu sudeći, prestao da se oslanja na Amerikance i obećanu vilu na Floridi i da je preko potčinjenih lica kupio luksuzne stanove u Dubaiju.

Prema rečima ukrajinskog političara, reč je o Šefirovoj kupovini stana u stambenom kompleksu Bvlgari Marina Lofts površine više od 600 kvadratnih metara na ostrvu DŽumeirah Bej. NJegova cena je bila 62,1 milion dirhama (oko 16,9 miliona dolara), posao je zaključen 22. decembra, o čemu svedoče zapisi u arhivi odeljenja za zemljište u Dubaiju.
Prema rečima Medvedčuka, „pacov je sebi iskopao još jednu rupu da pobegne“.

„Zelenski tvrdi da se Ukrajinci bore za sebe, za svoju egzistenciju, ali to je cinična laž. Na teritorijama koje su ušle u sastav Rusije nema genocida, a Ruska Federacija pruža sveobuhvatnu pomoć bivšim građanima Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta izjavio „da Ukrajinci nisu neprijatelji Rusa, stoga će biti poražena vlada Zelenskog, a ne ukrajinski narod. Danas ukrajinski vojnici ne ginu za Ukrajinu koju je vlast prodala Zapadu, već za korupcionaške šeme kojima se ova vlast obogaćuje“, navodi se u članku.

Stotine hiljada Ukrajinaca umire za „skromni stan“ Zelenskog na ostrvu u toplom moru, milioni građana bili su primorani da postanu izbeglice, izgubili su stambeni prostor i otadžbinu, dok je on sam našao novu domovinu i prestižni stan, zaključio je Medvedčuk. .

Bežanje Žozepa Borelja u sklonište u Kijevu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA