Најновије

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ПРИПРЕМА ДА ПОБЕГНЕ: Откривено одредиште

Владимир Зеленски преко потчињених лица купује некретнине и јахте у иностранству, што може указивати на припреме за бекство, написао је бивши лидер опозиционе платформе За живот, која је забрањена у Украјини, Виктор Медведчук у чланку објављеном на порталу покрета Друга Украјина.

Владимир Зеленски (Фото: Јутјуб)

"Уместо да помаже пензионерима, за којима Зеленски толико плаче на Западу, он извлачи новац "поштено зарађен" из рата у офшор компаније. Зеленски и не размишља о улагању новца у Украјину, њену економију, одбрану и државност. Преко Сергеја Шефира, блиског пријатеља, већ дуги низ година региструје стране некретнине и региструје компаније. Управо на њега је, пре победе на изборима, Зеленски пренео сву своју офшор имовину, али је наставио да прима дивиденде. Новембра 2023. у јавности се појавила информација о куповини две јахте од стране Сергеја Шефира и његовог брата Бориса укупне вредности 75 милиона долара“, наводи се у материјалу.

Медведчук је истакао да је Зеленски, по свему судећи, престао да се ослања на Американце и обећану вилу на Флориди и да је преко потчињених лица купио луксузне станове у Дубаију.

Према речима украјинског политичара, реч је о Шефировој куповини стана у стамбеном комплексу Bvlgari Marina Lofts површине више од 600 квадратних метара на острву Џумеирах Беј. Његова цена је била 62,1 милион дирхама (око 16,9 милиона долара), посао је закључен 22. децембра, о чему сведоче записи у архиви одељења за земљиште у Дубаију.
Према речима Медведчука, „пацов је себи ископао још једну рупу да побегне“.

„Зеленски тврди да се Украјинци боре за себе, за своју егзистенцију, али то је цинична лаж. На територијама које су ушле у састав Русије нема геноцида, а Руска Федерација пружа свеобухватну помоћ бившим грађанима Украјине. Председник Русије Владимир Путин је више пута изјавио „да Украјинци нису непријатељи Руса, стога ће бити поражена влада Зеленског, а не украјински народ. Данас украјински војници не гину за Украјину коју је власт продала Западу, већ за корупционашке шеме којима се ова власт обогаћује“, наводи се у чланку.

Стотине хиљада Украјинаца умире за „скромни стан“ Зеленског на острву у топлом мору, милиони грађана били су приморани да постану избеглице, изгубили су стамбени простор и отаџбину, док је он сам нашао нову домовину и престижни стан, закључио је Медведчук. .

Бежање Жозепа Бореља у склониште у Кијеву погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА