Najnovije

UKRAJINA ZAPOŠLJAVA: 30 srebrenjaka za negativan komentar na Putinov intervju (FOTO)

Na onlajn servisima na kojima Ukrajinci pretražuju poslove pojavila se nova ponuda - pisanje negativnih komentara ispod intervjua ruskog predsednika Takeru Karlsonu.

Ukrajinu je toliko razbesnela euforija povodom intervjua Vladimira Putina sa američkim novinarom Takerom Karlsonom da su se haotično dali u potragu za botovima koji će svojim komentarima da srozaju uzbuđenje ljudi koji se "usuđuju" da ipak saslušaju ruskog predsednika.

Poznata je i cena za taj rad, javio je "Carigrad" koji je potragu za botovima uočio na javnim servisima na kojima Ukrajinci pretražuju poslove u potrazi za novim radnim mestima.

Onima koji će pisati negativne komentare u kontekstu intervjua ruskog predsednika na društvenim mrežama nudi se 30 hiljada srebrnjaka, pardon, grivni.

Iako je posao prljav, novac ne smrdi, kako kaže stara latinska izreka (Pecunia non olet) nastala u antičkom Rimu kada je uziman porez na urin.

Priručnik "poslodavca", prema navodima "Carigrada", ne sadrži uputstva za ozbiljniju analizu intervjua, već podrazumeva samo jedno – negativne komentare ispod videa gde ruski predsednik razgovara sa američkim novinarom. To je sve.

Intervju predsednika Rusije Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu na društvenoj mreži Iks ima više od 80 miliona miliona pregleda. Broj pregleda na Jutjubu je premašio 2,4 miliona, pritom intervju se nalazi na trećem mestu prema trendu pregleda.

Međutim, u zapadnom svetu je i pre objavljivana dočekan na krv i nož. Deo medijske javnosti se, izgleda, osetio prozvanim u Takerovim izjavama da je posao novinara da informišu ljude, kao i da na Zapadu nije čuo rusku stranu priče o sukobu u Ukrajini. 

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton je Takera Karlsona nazvala "idiotom" koji služi Vladimiru Putinu, a bilo je i glasina da bi EU mogla da razmotri sankcije protiv američkog novinara.

MRŽNJA, PREZIR, GAĐENJE: Medvedev o novom glavnokomandujućem ukrajinske vojske

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA