Najnovije

PUTIN ŽESTOKO - ODGOVORIĆEMO! Napadi Kijeva neće proći nekažnjeno

Kijev udara na mirna naselja u Ruskoj Federaciji kako bi poremetio izbore, poručio je ruski predsednik na sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti.

Predstavnici kijevskog režima izvršili su niz sabotažnih i terorističkih napada u pograničnim regionima Rusije, čiji je cilj bio pokušaj mešanja u održavanje predsedničkih izbora, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.

"Kijev udara na mirna naselja u Ruskoj Federaciji kako bi poremetio izbore. Svi ti napadi neće proći nekažnjeno. Siguran sam da će naš narod, narod Rusije, na to odgovoriti sa još većim jedinstvom. Koga su odlučili da zastraše? Ruski narod? Višenacionalni narod Rusije? To se nikada nije dogodilo, a siguran sam da se neće ni dogoditi", poručio je Putin, komentarišući terorističke napade ukrajinskih oružanih snaga.

U TOKU JE EVAKUACIJA - Granatirana biračka mesta u Hersonskoj oblasti

Ruski predsednik je ukazao da su Oružane snage Ukrajine pokušale da napadnu Rusku Federaciju uz učešće više od 2.500 ljudi i 35 tenkova, ali da neprijatelj nije imao uspeha ni na jednom pravcu.

"Štaviše, od 12. marta ove godine do danas, neprijatelj je, koristeći uglavnom specijalne snage, strane plaćenike i snage za podršku Oružanih snaga Ukrajine, više puta pokušao da uđe na našu teritoriju. Izvršen je čitav niz sabotažnih i terorističkih napada, četiri u Belgorodskom i jedan u Kurskom pravcu", ukazao je ruski lider.

Putin je naglasio da ruska protivvazdušna odbrana uništava oko 95 odsto neprijateljskih projektila i granata.

Odmazda! Šok za Ameriku: Rusi spržili moćno oružje! Ubilo je mnogo Rusa, sada ide u staro gvožđe (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA