Najnovije

MILANOVIĆ NAKON ODLUKE USTAVNOG SUDA: Biću premijer!

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti nakon odluke Ustavnog suda kojom mu je zabranjeno da bude na listi SDP-a na izborima i da učestvuje u predizbornoj kampanji, poručujući svojim biračima da ih je "banda gangstera uzela za taoce".

"Predlažem ljudima koji su me podržavali da budu lukavi, da budu oprezni, da paze šta rade jer ih je ta banda gangstera uzela za taoce. Ne mogu ništa meni, ali mogu njima", rekao je dodajući da su oni koji su doneli odluku "nepismeni i seljaci”.

Milanović je poručio svojim neistomišljenicima iz suda da mogu da mu "stave so na rep" a ceo postupak nazvao čistim "državnim udarom" koji se mora razrešiti na izborima. Naveo je da ne može sebi da da mandat, ali da će na legalan način postati premijer.

"Sa tom bandom ćemo se pozabaviti posle izbora. Nema batina, nema pucanja. Pozivam sve Hrvate da se ujedine protiv HDZ-a", rekao je Milanović.

Ovakav politički "potop" najavio je predsednik Hrvatske i u svojoj prvoj objavi nakon odluke suda, kada je na svom Fejsbuk profilu sve prokomentarisao kratkom rečenicom: "reke pravde dolaze".

"Najvažnije što mogu da vam kažem: Reke pravde dolaze, ljudi, kakve nam darove donose. Neki su se toliko uspaničili da su iskoristili sve kumovske i kojekakve veze. Rezultati će biti kao da neko puca u vodu iz pištolja. Pokušali su da iskoriste odluku Ustavnog suda da ih spasu od poplava, ali neće. Građani vide šta se dešava. Pitali ste nas da li imamo plan B. Imamo i plan C, imamo sve planove", rekao je i predsednik SDP-a Peđa Grbin, obraćajući se pre Milanovića.

On je poručio da će SDP poštovati odluku Ustavnog suda, "što znači da od danas više ne mogu da kažem da je Milanović kandidat SDP-a za premijera. Bar do objavljivanja rezultata izbora".

"A onda ćemo to uskliknuti. Jer građani žele promene i bolju Hrvatsku. A na tom putu stoji pravosnažno osuđena zločinačka organizacija, koja je danas izmislila ono što u Ustavu ne postoji, koja nam je pretila i sprečavala nas da uradimo ono što je svakom slobodnom čoveku dozvoljeno, odnosno da govori", poručio je Grbin.

Na ovim izborima, kako je Grbin rekao, oni jurišaju "na bandu, bagere i njihove sluge". I kažu da će pobediti.

"Posle 17. aprila Hrvatska više neće biti ista, biće mnogo bolje. Ona će biti uspešna, prosperitetna i pobednička. SDP i partneri koji nas u potpunosti podržavaju pobrinuće se da se to dogodi. Reke pravde dolaze", zaključio je Grbin.

O rekama pravde koje dolaze Milanović je govorio i u petak kada je objavio da će biti kandidat za poslanika u Saboru u Prvoj izbornoj jedinici na listi SDP i kandidat za premijera.

"Reke pravde dolaze, izliće se u proleće, izliće se u proleće, celom zemljom u proleće… I vidimo se u jednoj boljoj i vedrijoj zemlji Hrvatskoj", rekao je Milanović najavljujući svoju kandidaturu za premijera.

Pročitajte OVDE šta je Pavić sve rekao u Narodnoj skupštini Srbije

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA