Najnovije

Ruski lancet pogađa ukrajinski patrolni čamac američke proizvodnje (VIDEO)

Novi snimak iz Ukrajine pokazao je uspešan napad ruske bespilotne letelice Lancet na patrolni čamac u službi ukrajinske mornarice. Napad se dogodio u ukrajinskoj pozadini daleko od fronta.

Ruska bespilotna letelica udarila je u patrolni čamac koji je plovio duž reke Južni Bug u blizini grada Nikolajeva. Cilj je uspešno gađen na velikoj udaljenosti od oko 50 kilometara od najbližih ruskih položaja.

Napad je snimila još jedna ruska izviđačka bespilotna letelica, koja nije imala nikakvih prepreka u dubokim ukrajinskim pozadinama.

Sudeći po snimku, ruski Lancet je udario u prostor kabine sa desne strane čamca.

Neki stručnjaci su pretpostavili da je meta ruskog udara bio jedan od patrolnih čamaca klase Island iz Sjedinjenih Država prebačenih u Ukrajinu. Ukupno, Sjedinjene Države su predale 4 patrolna čamca klase Island kijevskom režimu, nakon što su izbačeni iz upotrebe u SAD. Jedan od njih, Slavjansk, uništen je zajedno sa delom posade još u martu 2022. Ostali čamci su čamci Starobilsk, Fastov i Sumi, koji su još uvek bili u upotrebi.

Nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, bespilotna letelica Lancet je unapređena i neprijateljstva su otkrila da lako može da dostigne ciljeve na dometu do 50 km, što je značajno proširilo listu ciljeva koji se gađaju u ukrajinskim pozadinskim regionima. 

UKRAJINSKA BEŽANIJA! Nestalo oružja, predaja jedina opcija

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA