Најновије

Руски ланцет погађа украјински патролни чамац америчке производње (ВИДЕО)

Нови снимак из Украјине показао је успешан напад руске беспилотне летелице Ланцет на патролни чамац у служби украјинске морнарице. Напад се догодио у украјинској позадини далеко од фронта.

Руска беспилотна летелица ударила је у патролни чамац који је пловио дуж реке Јужни Буг у близини града Николајева. Циљ је успешно гађен на великој удаљености од око 50 километара од најближих руских положаја.

Напад је снимила још једна руска извиђачка беспилотна летелица, која није имала никаквих препрека у дубоким украјинским позадинама.

Судећи по снимку, руски Ланцет је ударио у простор кабине са десне стране чамца.

Неки стручњаци су претпоставили да је мета руског удара био један од патролних чамаца класе Исланд из Сједињених Држава пребачених у Украјину. Укупно, Сједињене Државе су предале 4 патролна чамца класе Исланд кијевском режиму, након што су избачени из употребе у САД. Један од њих, Славјанск, уништен је заједно са делом посаде још у марту 2022. Остали чамци су чамци Старобилск, Фастов и Суми, који су још увек били у употреби.

Након почетка руске специјалне војне операције у Украјини, беспилотна летелица Ланцет је унапређена и непријатељства су открила да лако може да достигне циљеве на домету до 50 км, што је значајно проширило листу циљева који се гађају у украјинским позадинским регионима. 

УКРАЈИНСКА БЕЖАНИЈА! Нестало оружја, предаја једина опција

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА