Najnovije

KURTIJEVE SILEDŽIJE OPET U AKCIJI: Prete "zakonskim merama" zbog kioska i ulične prodaje

Uprava za inspekcijske poslove Opštine Severna Mitrovica izdala je obaveštenje kojim se od privrednih subjekata zahteva da raščiste trotoare, odnosno da uklone privatne kioske i druge predmete sa javnih površina, piše KosSev.

„U cilju stvaranja uslova za slobodno kretanje građana na javnim površinama, obaveštavaju se privredni subjekti, ambulante/ulične prodavce i fizička lica da od 11.03.2024. kao i druge stvari postavljene na trotoarima radi izlaganja robe duž gradskih ulica i šetališta“, navodi se u obaveštenju Opštine Severna Mitrovica.

A u slučaju nepoštovanja obaveštenja uprave za inspekcijske poslove, kako navode iz Opštine, inspektori su dužni da „preduzmu zakonske mere do otklanjanja nepravilnosti”.

U odluci nije precizirano o kakvim zakonskim merama je reč.

Ovo nije prvi put da opština Severna Mitrovica „obaveštava” privrednike da treba da napuste javne površine. Prethodna takva odluka doneta je još u avgustu.

"U cilju raščišćavanja javnih površina i stvaranja uslova za bezbedno kretanje građana na gradskim ulicama, privrednici su dužni da u roku od pet dana raščiste javne površine", navodi se u ovoj odluci.

Međutim, nakon isteka roka, delovi trotoara u pojedinim ulicama u gradu ostali su prekriveni robom.

U međuvremenu, iz opštine su za KoSSev najavili da će odluka o oslobađanju javnih površina biti sprovedena narednih dana, ali se to do sada nije dogodilo.

S druge strane, Skupština opštine Severna Mitrovica je početkom februara usvojila Nacrt uredbe, kojom se uređuje privremeno korišćenje javnih površina i javnih površina u gradu uz novčanu naknadu, uz određivanje gradskih zona.

Uz sveopšti politički haos i krizu, kao i tenzije nastale usled ukidanja dinara na KiM, ova najava “zakonskih mera”, praktično, pretnja - može biti iskra sa nesagledivim posledicama. 

Ne bi bilo prvi put da Kurti i prištinska klika koriste “zakonske mere” zarad pritiska na Srbe i izazivanja incidenata kojim bi “potvrđivali” svoju lažnu državnost.

Pročitajte OVDE šta su otkrili naprednjaci o svom izlasku na nove beogradske izbore

Izvor: KosSev.info / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA