Најновије

КУРТИЈЕВЕ СИЛЕЏИЈЕ ОПЕТ У АКЦИЈИ: Прете "законским мерама" због киоска и уличне продаје

Управа за инспекцијске послове Општине Северна Митровица издала је обавештење којим се од привредних субјеката захтева да рашчисте тротоаре, односно да уклоне приватне киоске и друге предмете са јавних површина, пише КосСев.

„У циљу стварања услова за слободно кретање грађана на јавним површинама, обавештавају се привредни субјекти, амбуланте/уличне продавце и физичка лица да од 11.03.2024. као и друге ствари постављене на тротоарима ради излагања робе дуж градских улица и шеталишта“, наводи се у обавештењу Општине Северна Митровица.

А у случају непоштовања обавештења управе за инспекцијске послове, како наводе из Општине, инспектори су дужни да „предузму законске мере до отклањања неправилности”.

У одлуци није прецизирано о каквим законским мерама је реч.

Ово није први пут да општина Северна Митровица „обавештава” привреднике да треба да напусте јавне површине. Претходна таква одлука донета је још у августу.

"У циљу рашчишћавања јавних површина и стварања услова за безбедно кретање грађана на градским улицама, привредници су дужни да у року од пет дана рашчисте јавне површине", наводи се у овој одлуци.

Међутим, након истека рока, делови тротоара у појединим улицама у граду остали су прекривени робом.

У међувремену, из општине су за КоССев најавили да ће одлука о ослобађању јавних површина бити спроведена наредних дана, али се то до сада није догодило.

С друге стране, Скупштина општине Северна Митровица је почетком фебруара усвојила Нацрт уредбе, којом се уређује привремено коришћење јавних површина и јавних површина у граду уз новчану накнаду, уз одређивање градских зона.

Уз свеопшти политички хаос и кризу, као и тензије настале услед укидања динара на КиМ, ова најава “законских мера”, практично, претња - може бити искра са несагледивим последицама. 

Не би било први пут да Курти и приштинска клика користе “законске мере” зарад притиска на Србе и изазивања инцидената којим би “потврђивали” своју лажну државност.

Прочитајте ОВДЕ шта су открили напредњаци о свом изласку на нове београдске изборе

Извор: КосСев.инфо / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА