Najnovije

LAVROV "PROSUO" BERLIN: Reakcija "mnogo govori"!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da nedostatak zabrinutosti nemačkih političara zbog razgovora oficira Bundesvera o napadu na Rusiju "mnogo govori".

"Zanimljiva je reakcija nemačkih političara, od kojih su neki zabrinuti da je došlo do curenja na mrežama koje osiguravaju bezbednost razgovora. Odnosno, sama činjenica pripreme nemačkog oružja, nemačkih stručnjaka koji će održavati to oružje, napad na Rusku Federaciju, uključujući Krimski most, skladišta sa municijom, kao i na koji način oni to razmatraju, ne čudi. To govori mnogo", kazao je Lavrov tokom govora na Svetskom festivalu mladih u Sočiju.

Kako je dodao, što se tiče razmatranja pitanja Ukrajine u UN, Zapad nije razjašnjavao svoje stanovište, već je koristio sve svoje ambasadore za ultimatume.

"Oni su putovali po celom svetu i govorili: "Morate osuditi Rusiju, morate se pridružiti sankcijama, vi morate ovo, vi morate ono... Pošto imam mnogo poznanika, pitao sam jednog od njih koji predstavlja jednu od zemalja gde je Zapad postavljao takve ultimatume: 'A šta su vam za uzvrat obećali?' Odgovorio mi je: 'Ništa nam nisu obećali. Samo su rekli da, ako ih ne poslušamo, da će nas kazniti sankcijama ili povući kredite na koje računamo od MMF-a, a u slučaju da poslušamo, da kazni neće biti'", dodao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je naveo da je pozvao ambasadore zemalja Evropske unije na sastanak radi razjašnjenja uoči ruskih predsedničkih izbora, ali da su ga oni odbili dva dana pre zakazanog događaja.

On je ukazao da je Ruska Federacija prikupila mnogo materijala o tome kako se ambasade EU u Moskvi "spremaju za ruske predsedničke izbore", uključujući "kreiranje neke vrste projekata podrške nesistemskoj opoziciji".

Pročitajte OVDE šta je Medvedev rekao o istorijskim i strateškim granicama Rusije

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA