Најновије

ЛАВРОВ "ПРОСУО" БЕРЛИН: Реакција "много говори"!

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да недостатак забринутости немачких политичара због разговора официра Бундесвера о нападу на Русију "много говори".

"Занимљива је реакција немачких политичара, од којих су неки забринути да је дошло до цурења на мрежама које осигуравају безбедност разговора. Односно, сама чињеница припреме немачког оружја, немачких стручњака који ће одржавати то оружје, напад на Руску Федерацију, укључујући Кримски мост, складишта са муницијом, као и на који начин они то разматрају, не чуди. То говори много", казао је Лавров током говора на Светском фестивалу младих у Сочију.

Како је додао, што се тиче разматрања питања Украјине у УН, Запад није разјашњавао своје становиште, већ је користио све своје амбасадоре за ултиматуме.

"Они су путовали по целом свету и говорили: "Морате осудити Русију, морате се придружити санкцијама, ви морате ово, ви морате оно... Пошто имам много познаника, питао сам једног од њих који представља једну од земаља где је Запад постављао такве ултиматуме: 'А шта су вам за узврат обећали?' Одговорио ми је: 'Ништа нам нису обећали. Само су рекли да, ако их не послушамо, да ће нас казнити санкцијама или повући кредите на које рачунамо од ММФ-а, а у случају да послушамо, да казни неће бити'", додао је шеф руске дипломатије.

Лавров је навео да је позвао амбасадоре земаља Европске уније на састанак ради разјашњења уочи руских председничких избора, али да су га они одбили два дана пре заказаног догађаја.

Он је указао да је Руска Федерација прикупила много материјала о томе како се амбасаде ЕУ у Москви "спремају за руске председничке изборе", укључујући "креирање неке врсте пројеката подршке несистемској опозицији".

Прочитајте ОВДЕ шта је Медведев рекао о историјским и стратешким границама Русије

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА