Najnovije

NASTAVNIK MILOŠ DOBIO SPISAK DECE KOJU NE SME DA DOTAKNE DOK PRESKAČU KOZLIĆ! LJudi ogorčeni zbog ponašanja roditelja!

Nastavnika fizičkog vaspitanja u jednoj beogradskoj školi šokiralo ponašanje roditelja.

Miloš Ademović, diplomirani nutricionista i sportski trener nedavno je gostujući na TV Happy govorio o stanju u prosveti i podelio je svoje iskustvo dok je radio kao nastavnik na zameni u jednoj beogradskoj školi.

"Kao profesor radio sam u jednoj školi na zameni, i tamo je bila gimnastika na polaganju kada samo dobio spisak od direktorke čijoj deci smem da asistiram dok preskaču kozlić, a čijoj ne. Jer dete kada preskače kozlić, vi morate da ga uhvatite za ruku da ne bi palo, da se ne bi povredilo... Ja sam dobio spisak! Roditelji su na svom roditeljskom savetovanju potpisali čiju decu ja smem fizički da kontaktiram, jer to je fizički kontakt, molim vas, da uhvatim, da dete ne slomi glavu", rekao je tada šokiran Ademović.

Deca koja su bila na drugom spisku, koju nije smeo fizički da dodirne, nisu ni preskakala kozlić!

"Znači, do tog nivoa mi idemo da će dečija prava i roditelji moći bukvalno da uređuju kako oni žele i kako oni smatraju taj celi sistem. Znači, ja nisam imao uopšte nikakvu opciju tu, nikakav mehanizam da tu decu ispitam, da dobiju ocenu iz gimnastike. Zato što ti moraš fizički da budeš tu, da paziš to dete da se ne povredi, a nemaš dozvolu da ga dodirneš. A danas deca žive jako nezdravo, kosti su im jako slabe, na mali pad njima pucaju kosti", ispričao je Ademović.

"Dolaze sa advokatima da se poprave ocene"

Kako kaže, zbog loše hrane i neaktivnosti kosti su deci danas slabe i jednostavno morate da na višem nivou povedete računa o njima. "Međutim, dođe spoljni faktor gde morate da potpišete da smete nečijem detetu da asistirate. Mehanizmi profesora su na mizernom nivou. Ima svakakvih profesora, ali ima mnogo dobrih kojima su vezane ruke, tako da ne mogu da pomognu toj deci. I šta god oni rekli van nekog njihovog školskog protokola, oni su u problemu", rekao je Ademović i dodao:

"Dolaze roditelji sa advokatima da se poveća ocena detetu, hoće da tuže nastavnike. To je do tog nivoa došlo", ispričao je Miloš Ademović za "Happy TV". Miloš Ademović je zaključio i da su nastavnicima mehanizmi vaspitanja ukinuti i da autoritet profesora danas ne postoji. Ističe i da je osetna razlika kada je u pitanju odnos prema nastavnicima u selu i gradu. Kako kaže, u seoskoj sredini i dalje postoji neko poštovanje prema profesoru, dok je totalno druga priča po gradskim školama.

Snimak gostovanja nastavnika Miloša brzo se proširio društvenim mrežama i izazvao lavinu komentara. Korisnici su uglavnom besni zbog onoga što je Miloš izložio u svom gostovanju. "Roditelji, nemojte ni slati decu u školu ionako sve znate bolje od nastavnika. Katastrofa", "U radu sa decom najteži je rad sa roditeljima...", "Pitanje: Sa kojim razlogom roditelji učestvuju u radu škole?", "Roditelji sami upropaste decu...", samo su neki od komentara.

Ukrajina napušta položaje! Šokantne vesti sa fronta: Putinove snage napreduju kao da neprijatelj ne postoji!

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA