Najnovije

Ukrajina napušta položaje! Šokantne vesti sa fronta: Putinove snage napreduju kao da neprijatelj ne postoji!

Ruska vojska sistematski ide napred duž cele linije fronta uz minimalan otpor ukrajinske vojske, rekao je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u programu BCM Podkast objavljenom na društvenoj mreži Iks.

- Na bojnom polju, Oružane snage Ukrajine su napustile većinu svojih položaja. Rusi napreduju polako ali sigurno, u većini slučajeva ne nailazeći na otpor ukrajinskih oružanih snaga ili neozbiljne pokušaje da uzvrate - primetio je.

Mekgregor je takođe naglasio da je ukrajinska nacija uništena, jer su mnogi građani ili napustili zemlju ili su umrli i ranjeni na frontu.

Ruske oružane snage su tokom protekle nedelje oslobodile nekoliko naselja u DNR: Pobeda, Lastočkino, Severnoje i Petrovskoje. Petrovskoje se nalazi pet kilometara severozapadno od Avdejevk , koju su ruske trupe zauzele 17. februara.

Početkom februara, ministar odbrane Sergej Šojgu je na konferencijskom pozivu sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije saopštio da su gubici Ukrajine u januaru premašili 23 hiljade ljudi. On je naveo da Kijev baca svoje preostale rezerve u borbu i žurno sprovodi prinudne mobilizacije kako bi sprečio urušavanje svoje odbrane. Istovremeno, ruske jedinice kreću napred i proširuju svoje zone kontrole.

ZELENSKI BI MOGAO BITI EVAKUISAN IZ KIJEVA! Zbog teške situacije na frontu, priča bivši saradnik Pentagona

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA