Najnovije

KREMLJ O PAKETU POMOĆI UKRAJINI: Kijev obavezuju da se bori do poslednjeg Ukrajinca za profit SAD

Novi paket pomoći ni na koji način ne može da utiče na ishod razvoja situacije na frontu, poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Vašington pružanjem pomoći ukrajinskim vlastima provocira Kijev da nastavi sukob i ujedno na taj način obezbeđuje profit za Vašington, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući predlog zakona SAD o pomoći Ukrajini u iznosu od 60 milijardi dolara. 

"Zbog unutrašnjih političkih razlika, Vašington traži različite modalitete kako bi nastavio da pruža pomoć Ukrajini. U svakom slučaju, pod bilo kojim režimom, de fakto govorimo o provociranju Ukrajine na dalja vojna dejstva do poslednjeg Ukrajinca, obezbeđujući zagarantovane profite za Sjedinjene Države", kazao je Peskov.

On je dodao da to ni na koji način ne može da utiče na ishod razvoja situacije na frontu, koja je nepovoljna za ukrajinsku stranu.

"Ukrajina sada ne samo da mora da se bori za sebe, osiguravajući profit Amerikancima, već mora da se bori do poslednjeg Ukrajinca, ujedno opterećena dugovima, omiljenom kolonijalnom politikom SAD", dodao je Peskov.

Predsedavajući Predstavničkom domu SAD Majk DŽonson najavio je da će, posle višemesečnog zastoja, "pogurati" zakon o pomoći Ukrajini koji je tražio predsednik DŽozef Bajden, preneli su američki mediji.

Predloženi zakon bio je mesecima zaglavljen u Kongresu zbog ogorčenih sukoba između demokrata i republikanaca.

Prema izveštajima, DŽonson namerava da stavi na razmatranje novi paket pomoći Ukrajini od 60 milijardi dolara na razmatranje kao poseban dokument umesto opšteg zahteva Bele kuće u svrhe nacionalne bezbednosti, koji takođe uključuje pomoć Izraelu i Tajvanu.

SPREČEN ATENTAT NA ZELENSKOG! Uhapšeni Poljak sa Rusima planirao likvidaciju ukrajinskog predsednika

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA