Најновије

КРЕМЉ О ПАКЕТУ ПОМОЋИ УКРАЈИНИ: Кијев обавезују да се бори до последњег Украјинца за профит САД

Нови пакет помоћи ни на који начин не може да утиче на исход развоја ситуације на фронту, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Вашингтон пружањем помоћи украјинским властима провоцира Кијев да настави сукоб и уједно на тај начин обезбеђује профит за Вашингтон, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући предлог закона САД о помоћи Украјини у износу од 60 милијарди долара. 

"Због унутрашњих политичких разлика, Вашингтон тражи различите модалитете како би наставио да пружа помоћ Украјини. У сваком случају, под било којим режимом, де факто говоримо о провоцирању Украјине на даља војна дејства до последњег Украјинца, обезбеђујући загарантоване профите за Сједињене Државе", казао је Песков.

Он је додао да то ни на који начин не може да утиче на исход развоја ситуације на фронту, која је неповољна за украјинску страну.

"Украјина сада не само да мора да се бори за себе, осигуравајући профит Американцима, већ мора да се бори до последњег Украјинца, уједно оптерећена дуговима, омиљеном колонијалном политиком САД", додао је Песков.

Председавајући Представничком дому САД Мајк Џонсон најавио је да ће, после вишемесечног застоја, "погурати" закон о помоћи Украјини који је тражио председник Џозеф Бајден, пренели су амерички медији.

Предложени закон био је месецима заглављен у Конгресу због огорчених сукоба између демократа и републиканаца.

Према извештајима, Џонсон намерава да стави на разматрање нови пакет помоћи Украјини од 60 милијарди долара на разматрање као посебан документ уместо општег захтева Беле куће у сврхе националне безбедности, који такође укључује помоћ Израелу и Тајвану.

СПРЕЧЕН АТЕНТАТ НА ЗЕЛЕНСКОГ! Ухапшени Пољак са Русима планирао ликвидацију украјинског председника

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА