Najnovije

ZAHAROVA O ŠVEDSKOJ: Nije bilo referenduma, jer narod neće u NATO

Članstvo u NATO-u za Švedsku je rizično i skupo, a i potpuno nepotrebno i niko u zemlji, osim privremene proameričke vlade u Stokholmu, to nije želeo, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Članstvo u NATO-u je za Švedsku je rizična i skupa promena prioriteta. I, naravno, narodu Švedske to uopšte nije potrebno. Zato nije organizovan referendum o članstvu. Upravo zato što niko nije hteo i ne želi da uđe u NATO, osim privremene vlade u Stokholmu orijentisane ka Vašingtonu", ukazala je Zaharova.

Ona je navela da se, prema istraživanjima javnog mnjenja u Švedskoj, tri petine građana protivi mogućnosti učešća švedskih vojnika u vežbama, ili borbenim akcijama NATO-a.

Zaharova je naglasila da je odluka Stokholma da uđe u NATO "polarizovala švedsko društvo".

"Pola zemlje se oštro protivi članstvu u Severnoatlantskoj alijansi", rekla je Zaharova.

Švedska je 7. marta zvanično postala 32. članica NATO-a. Poslednjih godina Rusija je najavila nezapamćenu aktivnost NATO-a na svojim zapadnim granicama. NATO proširuje inicijative i to naziva "odvraćanjem od ruske agresije". Moskva je više puta izražavala zabrinutost zbog gomilanja snaga Alijanse u Evropi. Kremlj je napomenuo da Ruska Federacija nikome ne preti, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.

Pročitajte OVDE o borbenim dejstvima armije RF na Avdejevskom pravcu

Izvor: RIA Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA