Najnovije

Srpska lista: Od dolaska na vlast Aljbina Kurtija zabeleženo 500 napada na Srbe

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

Kako se navodi, Petar je pukom srećom uspeo da zadobije samo lakše telesne povrede, ali je činjenica da će ovaj događaj ostaviti užasan trag u njegovom sećanju. Ističe se da se, dok se ovakvo tzv. Kosovo, sa ovakvim režimom, proglašava demokratskim i na svaki način gura u Savet Evrope na terenu se sprovodi institucionalno nasilje i teror nad preostalim Srbima.

„Tako se svakoga dana napadaju Srbi, njihova imovina kao i imovina Srpske pravoslavne crkve. Od dolaska na vlast režima Aljbina Kurtija, nema dana bez etnički motivisanog napada na Srbe“, zaključuje se u saopštenju.

Zbog toga Srpska lista poziva Euleks da se preko svojih uposlenika direktno uključe u ovaj slučaj i javnosti predstave izveštaj u najskorije vreme, pošto srpski narod nema nikakvo poverenje u Kurtijeve policijske jedinice koje su prisutne na terenu i koje nisu rasvetlile nijedan zločin, preneo je Tanjug.

BAJDENOV TIM SUMNJA DA ĆE 61 MILIJARDA DA POMOGNE UKRAJINI! Za Belu...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA