Najnovije

NATO SPREMA UDARAC NA RUSIJU! Sve će se odigrati na tlu Poljske

U svetlu najnovijih globalnih događaja, Radoslav Sikorski, ministar spoljnih poslova Poljske, izneo je ključne informacije o ulozi NATO-a u tekućem konfliktu u Ukrajini.

 Kako je najavljeno, zemlje članice NATO-a iniciraće zajedničku misiju obuke ukrajinskih vojnih snaga, sa primarnim aktivnostima na teritoriji Poljske.

JEZIVO - GAŠIĆ DO DETALJA OPISAO UBISTVO MALE DANKE: MUP izašao sa zvaničnim saopštenjem

Ministar Sikorski naglašava da ova inicijativa ne predstavlja direktno umešanost Alijanse u vojne operacije na terenu, već je fokusirana na podizanje sposobnosti ukrajinske vojske kroz sistematske obuke i vežbe. Ovakav pristup je dizajniran da pruži dodatnu podršku u oblasti obrazovanja i razvoja veština, koji su kritični za odbranu ukrajinskih nacionalnih interesa.

Predstojeći period videće veći broj obučenih ukrajinskih vojnika, sa planovima da se intenzitet i opseg programa obuke prošire. Prema izvorima iz Ministarstva odbrane, ove aktivnosti će biti striktno kontrolisane i usmerene na osiguranje da ukrajinske snage budu opremljene znanjima i veštinama neophodnim za efikasno vođenje operacija na svom suverenom tlu.

POTPUNO LUDILO NA DELU: Kijev mobiliše "drugu turu" žena, cela prva jedinica izginula (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA