Najnovije

Putin kreće u veliku ofanzivu ali tek posle...

Oružane snage Rusije produžiće borbena dejstva do jeseni i krenuće u veliku ofanzivu tek posle predsedničkih izbora u SAD - izjavio je bivši generalni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko.

Ocenio je da ruski lider Vladimir Putin zna da mobilizacija ni na koji način neće pomoći ukrajinskim trupama, pa će Oružane snage Rusije pripremati udar.

„On (Putin) naše snage razvlači na sve dužem frontu. Sad je kod Harkova dodao novih 80 kilometara fronta. A treba očekivati ruske udare prema gradovima Ahtirka, Sumi. I to će doneti povećanje dužine fronta. Zato će naša vlada sa mobilizacijom imati približno isti rezultat kao na levoj obali Dnjepra tokom 2023. godine“, upozorio je Lucenko svoje.

Imao u vidu bezuspešne pokušaje ukrajinske armije da na levoj obali velike reke kod mesta Krinki stvori mostobran koji bi bio polazna taka za ofanzivna dejstva protiv ruskih snaga u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

Ruski ratni reporter Aleksandar Sladkov rekao je da je rukovodstvo ukrajinske vojske smenilo deset komandandira bataljona i komandante svojih dveju brigade koje je proglasilo odgovornim što je veći deo ukrajinskih branilaca Volčanska prošao kroz „rusku mašinu za meso“.

Svet je ovo čekao! Udarne vesti iz Slovačke o Ficu!

Izvor: Fakti.org 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA