Najnovije

OKLOPNA VOZILA ISPRED SRPSKIH INSTITUCIJA: Kurti nastavlja pritisak, Lajčak stiže u Beograd

Bokada privremenih organa u opštinama na severu Kosova i Metohije traje od 30. avgusta.

Prištinska policija dvanaest dana blokira zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije. Više stotina zaposlenih i dalje ne može na svoja radna mesta. 

Evropski posrednik u dijalogu Miroslav Lajčak stiže u Beograd na razgovor sa predsednikom Srbije.

U međuvremenu, novi upad prištinskih specijalaca juče u Leposaviću.

Iz trezora Narodne banke Srbije odneta je dokumentacija. Trezor nije u funkciji od maja, kada su zatvoreni svi objekti Poštanske štedionice.

Tzv. Kosovska policija odbacila je navode da je oduzeta dokumentacija iz Trezora NBS u Leposaviću, već iz "paralelne opštine", odnosno Privremenog organa, preneo je Kljan Kosova.

Zamenik direktora tzv. kosovske policije za region Sever Veton Ešljani rekao je da policija nije preuzela dokumenta iz Trezora NBS.

"Trenutno se bavimo materijalnim dokazima paralelne opštine", rekao je Eljšani za Kljan Kosova.

Takođe, sa drugog sprata zgrade Privremenog organa iseljavaju se prostorije koje su koristili Lovačko udruženje, Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i puteve, Udruženje roditelja "Podrži me" i pojedine kancelarije Privremenog organa, preneo je portal "Kosovo onlajn".

Udruženja "Podrži me" čine roditelji i deca sa smetnjama u razvoju, koji su ranije u toku dana potvrdili da im je rečeno da isprazne prostoriju.

Ispred ulaznih vrata je kamion za utovar robe, kao i dva policijska džipa sa policajcima koji danonoćno dežuraju ispred institucije i jedno oklopno vozilo u krugu Trezora NBS, čije su kapije zatvorene juče posle podne.

Inače, na zgradi Privremenog organa istaknuta je zastava tzv. Kosova, dok je na trećem spratu istaknuta tabla sa natpisom Akademija strukovnih studija kosovsko metohijska odsek Uroševac-Leposavić koja je do upada policije stajala iznad ulaznih vrata.

Blokada privremenih organa u opštinama na severu Kosova i Metohije traje od 30. avgusta.

Premijer Srbije kaže da nas čekaju "ne laki dani" za KiM i da je potrebno strpljenje i strateško razmišljanje za ono što je pred nama.

KURTI OTIŠAO KORAK DALJE: Uhapšeni srpski mladići u Kosovskoj Mitrovici, tukli ih u policiji (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA