Najnovije

IZGLEDA DA VIŠE NAZAD NE POSTOJI: Peskov ima upozorenje za "zapadni kolektiv" - da li ga čuju!?

Zapad je najverovatnije već odlučio da dozvoli Kijevu da lansira rakete dugog dometa na rusku teritoriju, a ta odluka se sada formalizuje u medijima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Najverovatnije, sve te odluke su već donete. Sada se samo u medijima vodi kampanja u cilju formalizacije već donete odluke. I pri tome se nastavljaju pokušaji SAD i evropskih država da se distanciraju od umešanosti u ukrajinski sukob. Ne mislimo da to funkcioniše", kazao je Peskov, komentarišući razgovore o tom pitanju između Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

Kako je naglasio, umešanost tih država u ukrajinski sukob je direktna i svaki novi korak čini da ona bude još veća, mada teško da može da veća, sve je očigledno.

Portparol Kremlja je rekao da će odgovor Rusije na napade unutar njene teritorije biti odgovarajući.

"Odgovor će biti adekvatan", rekao je on i dodao da je upravo Specijalna operacija u Ukrajini odgovor na potencijalne udare u dubinu ruske teritorije zapadnim oružjem.

Peskov je dodao i da Oružane snage Rusije imaju sva neophodna sredstva za nastavak SVO.

"Što se tiče ruskih Oružanih snaga one imaju čitav arsenal svih neophodnih sredstava za nastavak specijalne operacije", poručio je Peskov.

Predsednik SAD DŽozef Bajden izjavio je danas da njegova administracija "trenutno rešava" pitanje da li će SAD ukinuti ograničenja na upotrebu oružja dugog dometa Ukrajini u ratu protiv Rusije.

Prethodno je državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio da američki predsednik DŽozef Bajden planira da u petak razgovara sa britanskim premijerom Kirom Starmerom o dozvoli ukrajinskim oružanim snagama da napadnu Rusiju oružjem dugog dometa koje obezbeđuju Vašington i London.

Pogledajte OVDE mapu sukoba na Pokrovskom pravcu fronta

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA