Najnovije

Ruska Duma: NATO neposredno vodi rat protiv Rusije

Ranije su se na strani Ukrajine borili savetnici i instruktori, a sada su to plaćenici i čitave jedinice koje koriste zapadno oružje, istakao je Vjačeslav Volodin.

NATO vodi rat protiv Rusije, alijansa je učesnica vojnih operacija u Ukrajini, naveo je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Rasprave koje vode SAD, Nemačka, Engleska i Francuska o mogućnostima izvođenja udara dugog dometa na teritoriji Rusije nisu ništa drugo do pokušaj kamufliranja i prikrivanja njihovog direktnog učešća u neprijateljstvima, ukazao je Volodin.

"SAD i njihovi saveznici zapravo pokušavaju da sami sebi dozvole da sprovode agresiju protiv Rusije. Paralelno sa tim, Pentagon analizira kakve se posledice očekuju u slučaju nuklearne eksplozije," napisao je Volodin na Telegramu. 

Sve ovo je direktan dokaz da se NATO zapravo bori pod maskom Oružanih snaga Ukrajine, zaključio je Volodin.

"Ranije su to bili savetnici i instruktori, a sada su to plaćenici i čitave jedinice koje koriste NATO oružje. Oni određuju koji će gradovi u našoj zemlji biti napadnuti, koordinišu vojne akcije i izdaju naređenja", istakao je predsednik Dume.

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je upozorio da Rusija može da promeni taktiku shodno "pretnji sa kojom se suočava", tj. činjenici da oružjem velikog dometa namenjenom Kijevu za napade na rusku teritoriju mogu da upravljaju jedino vojnici NATO i SAD uz pomoć obaveštajnih podataka dobijenih putem satelita.

PANIKA U KIJEVU - ZELENSKI ZOVE MOSKVU: Pitanje je šta Rusija želi, a stvari su jasne

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA