Najnovije

UKRAJINSKA OFANZIVA NA KURSKOJ OBLASTI: Stigao odgovor ruske armije

Ruski vojni korpus „Sever“ nastavlja da uspešno odbija ukrajinske napade u Kurskoj oblasti. Ruske snage su nanele značajne gubitke ukrajinskim formacijama, uključujući 22. i 44. mehanizovanu brigadu, kao i 82. i 95. desantno-šok brigadu ukrajinske vojske u područjima naseljenih mesta LJubimovka, Darjino, Nikolajevo-Darjino, Pokrovski i Borki.

Tokom proteklog dana, ruska vojska je uspešno odbila kontranapad ukrajinskih snaga u pravcu Obuhovke, kao i dva pokušaja napada u pravcu Kamiševke i Borki. Ukrajinske snage su pretrpele gubitke do 20 boraca, dok je jedan ukrajinski vojnik zarobljen. Uništene su dve borbene vozila i jedno vozilo.

Avijacija i artiljerija su nanele snažne udare na ukrajinske snage u područjima Borki, Guevo, Darjino, Zelenый Šlяh, Kosica, LJubimovka, Mala Loknja, Martinovka, Nova Soročina, Novoivanovka, Nikolajevo-Darjino, Pokrovski i Uspenovka. Pored toga, udari su izvedeni i na koncentraciju stranih plaćenika u Sumskoj oblasti.

Ukrajinski gubici za 24 sata: do 300 boraca i 34 jedinice borbene tehnike, uključujući 7 tenkova, 2 borbena vozila pešadije (BMP), 3 oklopna transportera (BTR), 22 borbena vozila pešadije (BBM), jedno artiljerijsko oruđe, stanicu za elektronsko ratovanje (REB), 2 inženjerska vozila i 8 vozila. Dvanaest ukrajinskih boraca predalo se u zarobljeništvo.

PRAVI ŠOK! Brisel udario na Zelenskog, autokrata, to može biti pogubno po Ukrajinu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA