Najnovije

VUČIĆ POTVRDIO: Poziv od Putina sam dobio pre desetak dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pre 10-12 dana dobio ljubazan poziv od predsednika Rusije Vladimira Putina da prisustvuje samitu BRIKS-a u Kazanju u oktobru.

"Imamo mnogo važnih poseta, kako to klinci kažu - gužva u šesnaestercu. Tada imamo važne goste iz inostranstva, ali ne bih sad o tome da govorim, o tome ćemo da pričamo 10. oktobra", rekao je Vučić, drugog dana posete Podrinju, gde obilazi radove na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica, u naselju Štitar.

On je zahvalio na pozivu iz BRIKS-a i dodao da ne treba zaboraviti na put u NJujork na sednicu Generalne skupštine UN, gde će imati, kako je rekao, važne sastanke na marginama sa najmanje šest predsednika i 7-8 premijera.

"Ne zaboravite da je 80-godišnjica oslobođenja Beograda 20. oktobra i Crvena armija je ta koja je najvećim delom uz pomoć naših trupa oslobodila Beograd i donela slobodu našoj zemlji zajedno i sa Rusijom i svima drugima koji su učestvovali u oslobađanju", dodao je on.

Odgovarajući na pitanje o položaju Srbije između Istoka i Zapada, Vučić je rekao da se Srbija nalazi na svom mestu, na evropskom mestu, ali i da čuva svoje tradicionalne veze i prijateljstva i sa Rusijom, Kinom i Azerbejdžanom.

"Mi sami donosimo odluke, mi smo nezavisna zemlja. Ponosan sam na to i to je naša politika. Kad mi neko kaže da se 100 odsto saglasio sa nečim, onda pitam zašto ima ministra spoljnih poslova i vladu. Mi imamo 100 odsto usaglašenost sa politikom Srbije. Naša politika je izgradnja Srbije, a ne zanima me šta drugi o svemu tome govore", rekao je Vučić.

Pročitajte OVDE šta je Zaharova rekla o Makronovoj poruci Srbima

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA