Najnovije

PUTIN IMA PORUKU ZA SRBIJU! Vrlo jasna poruka Vučiću u Loznici preko Bocana Harčenka

"Poziv Putina za sastanak u Kazanju govori sve o značaju Srbije i naših odnosa", rekao je ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksabdrom Vučićem u Loznici

"U Moskvi se u najvišoj meri ceni dosledan, principijelan stav predsednika Srbije o saradnji sa Rusijom i sankcijama. Sankcije nisu i neće biti prihvaćene od strane Srbije što nama pruža mogućnost da idemo korak po korak i u sadašnjim, dosta teškim uslovima, da idemo napred u razvoju naših odnosa“, rekao je Bocan-Harčenko.

Ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko je rekao da je vrlo zadovoljan što je došao u Loznicu, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Želim da istaknem da smo razgovarali o svim važnim pitanjima od bilateralnog značaja za naše dve zemlje. Najpre, upoznao sam ambasadora Bocan Harčenka sa situacijom na KiM, svakodnevnim brutalnim provokacijama, ugrožavanju mira i stabilnosti, neefikasnom odgovoru svih onih koji su bili upleteni u dijalog i koji su voleli da garantuju rezultate tog dijaloga, rekao u koliko je teškoj poziciji srpski narod. Čini mi se da smo po tom pitanju naišli na razumevanje ruske strane", rekao je Vučić.

"Razgovarali smo i o pozivu koji je Srbiji i meni upućen da prisustvujem velikom samitu BRIKS-a. Ja sam malopre dobio i listu učesnika koja je, moram da priznam ne samo velika, već je reč o izuzetno snažnim moćnim državama. Ja sam pre ovog sastanka Ruskoj Federaciji iskazao zahvalnost za poziv, rekao sve ono što sam vama rekao, i mi ćemo te razgovore nastaviti, kao i razgovore s predsednikom Putinom o (obeležavanju godišnjice) oslobođenja Beograda", rekao je predsednik Srbije.

"Poziv Putina za sastanak u Kazanju govori sve o značaju Srbije i naših odnosa", rekao je ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Loznici

Predsednik Srbije je rekao da su razgovarali i o ekonomskoj saradnji, te da se očekuje izgradnja dispečerskog centra ruske železnice. Očekuju se dalji razgovori o mnogim projektima iz energetike, infrastrukture...

 "Ono što je za nas važno, pošto dobro znate koliko nam je Rusija pomagala o nametnutoj rezoluciji o Srebrenici i drugim pitanjima u UN i drugim organizacijama, verujem da ćemo u kratkom pitanju pokazati da postoje pitanja oko kojih možemo da se saglasimo i da to bude u interesu obeju strana.

"Ja sam takođe rekao da je za nas od izuzetnog značaja ubrzavanje razgovora oko gasnog aranžmana. Razgovarali smo naravno i o 80. godišnjici oslobađanja Beograda, u čemu je naravno učestvovala Crvena armija. To ćemo dobrim delom zajedničkim događajima da obeležimo. Biće mnogo događaja, od gostovanja Boljšoj teatra, do mnogih drugih stvari", dodao je Vučić.

NJihov prethodni sastanak održan je 22. avgusta kada je Vučić zahvalio Rusiji na diplomatskoj podršci koju ta zemlja pruža Rezoluciji 1244, kao jedinoj međunarodnoj garanciji za opstanak Srba na KiM.

GRUPA UKRAJINSKIH VOJNIKA NAPRAVILA PAKLENU GREŠKU: Ušli u hangar da odmore, a onda je stigao dron (VIDEO)

Izvor: Sputnikportal.rs – Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA