Најновије

БИРН: Тужилаштво одустало од гоњења Жарка Веселиновића због градње на Голији!

Суђење Жарку Веселиновићу због нелегалне градње на Голији, раније најављено за уторак, 19. март 2019. године, отказано је након што је тужилац одустао од оптужног предлога, сазнаје БИРН.

Голија (Фото: Јутјуб)

Из суда у Ивањици нису одговорили на питање БИРН-а који су разлози због којих је тужилаштво одустало од кривичног гоњења млађег брата Звонка Веселиновића, контроверзног бизнисмена са севера Косова.

Због непоштовања овог договора, тужилаштво у Ивањици је поднело оптужни предлог – од кога су сада без објашњења одустали.

Поступак против Веселиновића вођен је на основу кривичне пријаве коју је Грађевинска инспекција Министарства грађевинарства поднела у мају 2018. године. У кривичној пријави коју је потписала начелница одељења, инспекторка Весна Руменић, наведено је да је инвеститор Жарко Веселиновић објекат на Голији изградио без издате документације прописане законом, наводи БИРН.

Инспекторка је то утврдила у поступку надзора објекта на Голији обављеног 23. октобра 2017, током којег су она и њене колеге наилазили и на физичке препреке, попут балвана постављеног на путу ка месту састанка са Жарком Веселиновићем, који се тада представио као инвеститор радова, преноси javno. rs.

У решењу инспекције, инвеститору је наређено да у року од седам дана од пријема решења уклони изведене радове и да ће, уколико то не учини, Министарство "спровести извршење принудним путем". До данас се није догодило ни једно, ни друго, наводи БИРН.

У Министарству тврде да Веселиновићу не могу ни да уруче решење о рушењу, јер не могу да га нађу на адреси становања, због чега су од полиције тражили да утврди где је његово пребивалиште.

И док институције не успевају нити да сруше нелегални објекат, нити да суде инвеститору, један орган успева немогуће – већ сазиданом објекту, у међувремену, издаје локацијске услове и грађевинску дозволу, истиче БИРН. Реч је, како додају, о Одељењу за урбанизам општине Ивањица, од којег је БИРН добио комплетну документацију на основу које су дате дозволе. Из те документације се, између осталог, види и да је грађевинска дозвола издата на основу геодетског снимка који приказује лажно стање на терену.

Због Гондоле секу 150 стабала, многа и здрава - дозвола се крије од јавности! Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Бирн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Радослав Милојичић Кена - Зашто је Звонко Веселиновић застићен…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА