Најновије

Јерменија је постала нови члан Евроазијске уније!

Лидери Русије, Казахстана, Белорусије и Јерменија потписале су споразум који ће учинити Јереван новим чланом Евроазијске економске уније, то јест слободне трговинске зоне сачињене од бивших совјетских државе.
Јерменија нови члан Евроазијске уније! (Фото: Википедија)

Јерменија нови члан Евроазијске уније! (Фото: Википедија)

Споразум је потписан на самиту Евроазијска економске уније у Минску. У септембру прошле године Јерменија председник Серж Саркисyан је изјавио да је изабрао евроазијске интеграције испред опције ближе сарадње са ЕУ
Руски председник Владимир Путинверује да је Јерменијаспремнада се придружиевроазијскојекономској унији(ЈЕЕ), и очекујепозитиванекономскиефекат"По нашеммишљењу, Јерменијаје спремнада се интегришесаЕЕЗу рангу саРусијом, Белорусијоми Казахстаном," рекао је Путин, коментаришућипотписивање.Председник Путинје рекаода је одјесени 2013.Јереванприлагођаваосвојеекономскепрописесазаједничкимстандардима ипроменили сунационалне законепо потреби.  "Надамо се да ћемо упрве две године послеуласкаЈерменијавидетипозитиванмакроекономски ефекат ", рекао је руски председник. Лидери су такођепотписалидокумент којиће обезбедити план путазаКиргистанда се придружиУнијиЈерменијаиКиргистансуконтиненталназемље сарелативномалимпривредамаинемајуприродне ресурсесуседних држава. Стране инвестицијеу обе земљеуглавномпотичеиз Москве.
Прочитајте још:
ЛидериЗаједнице независних државаокупили су се уМинску како би отказали14-годишњи уговор Евроазијскеекономскезаједницепотписан у2001, како би се тиме припремили терен за функцинисање Евроазијскеекономске уније, која ћебити највећезаједничкотржиштебивше совјетскесфере.Евроазијска економска унијакојаступа на снагујануара 2015.је претходно потписанаод странеРусије, Белорусијеи Казахстана, 29. маја2014.
Извор: РТ
<form id="gt-form" action="/" enctype="application/x-www-form-urlencoded" method="get" name="text_form">
</form>

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА