Najnovije

Jermenija je postala novi član Evroazijske unije!

Lideri Rusije, Kazahstana, Belorusije i Jermenija potpisale su sporazum koji će učiniti Jerevan novim članom Evroazijske ekonomske unije, to jest slobodne trgovinske zone sačinjene od bivših sovjetskih države.
Jermenija novi član Evroazijske unije! (Foto: Vikipedija)

Jermenija novi član Evroazijske unije! (Foto: Vikipedija)

Sporazum je potpisan na samitu Evroazijska ekonomske unije u Minsku. U septembru prošle godine Jermenija predsednik Serž Sarkisyan je izjavio da je izabrao evroazijske integracije ispred opcije bliže saradnje sa EU
Ruski predsednik Vladimir Putinveruje da je Jermenijaspremnada se pridružievroazijskojekonomskoj uniji(JEE), i očekujepozitivanekonomskiefekat"Po našemmišljenju, Jermenijaje spremnada se integrišesaEEZu rangu saRusijom, Belorusijomi Kazahstanom," rekao je Putin, komentarišućipotpisivanje.Predsednik Putinje rekaoda je odjeseni 2013.Jerevanprilagođavaosvojeekonomskepropisesazajedničkimstandardima ipromenili sunacionalne zakonepo potrebi.  "Nadamo se da ćemo uprve dve godine posleulaskaJermenijavidetipozitivanmakroekonomski efekat ", rekao je ruski predsednik. Lideri su takođepotpisalidokument kojiće obezbediti plan putazaKirgistanda se pridružiUnijiJermenijaiKirgistansukontinentalnazemlje sarelativnomalimprivredamainemajuprirodne resursesusednih država. Strane investicijeu obe zemljeuglavnompotičeiz Moskve.
Pročitajte još:
LideriZajednice nezavisnih državaokupili su se uMinsku kako bi otkazali14-godišnji ugovor Evroazijskeekonomskezajednicepotpisan u2001, kako bi se time pripremili teren za funkcinisanje Evroazijskeekonomske unije, koja ćebiti najvećezajedničkotržištebivše sovjetskesfere.Evroazijska ekonomska unijakojastupa na snagujanuara 2015.je prethodno potpisanaod straneRusije, Belorusijei Kazahstana, 29. maja2014.
Izvor: RT
<form id="gt-form" action="/" enctype="application/x-www-form-urlencoded" method="get" name="text_form">
</form>

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA