Најновије

Графити ИСИС у Дечанима!

ДЕЧАНИ - На помоћним објектима у оквиру манастирског имања у Високим Дечанима исписани су графити ИСИС (Исламске државе Ирака и Сирије), јавља РТВ Ким.
ИСИС у Дечанима (Фото: ЈуТјуб)

ИСИС у Дечанима (Фото: ЈуТјуб)

"Chaliphate is coming" (Калифат долази), "УЧК" (Ослободилачка војска Косова), "АКСХ" (Албанска национална армија), исписани црвеном и црном бојом, као и неки графити на арапском, примећени су око поднева на објектима манастирског имања. Најближи графити су на баштенској кућици, око 300 метара од манастирске цркве, док су остали исписани по објектима у кругу од око 500 метара. Само један део овог имања је ограђен зидом.
Прочитајте још: Ескалација златног рата: Русија, Кина и Америка!
О инциденту су одмах обавештени Косовска полиција и Кфор, који су дошли на лице места. Током увиђаја, којем је присуствовао и игуман Сава Јањић и локални командант Кфора пуковник Ангело Минели, група Албанаца са удаљености око стотинак метара неколико минута је узвикивала "УЧК, УЧК...", јавља РТВ Ким и напомиње да су тројица младића из ове групе ухапшена. На једном од објеката, који се налази на око 150 метара од пункта италијанског Кфора, поред графита УЧК, ИСИС и АКСХ, налазе се и два графита на арапском. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА