Најновије

Пацови опсели Београд!

БЕОГРАД - Немојте се изненадити ако вас ујутру у купатилу дочека - пацов! Или ако су ти глодари нашли уточиште баш у вашем подруму. Има их много у Београду јер није било систематске дератизације, а надлежни кажу да ће, ако се нешто брзо не предузме, доћи до праве најезде!
Напали Београд (Кликс.ба)

Напали Београд (Кликс.ба)

Посебну пажњу треба да обрате становници Новог Београда, Палилуле, Сопота и Младеновца, јер те животиње сада, када је захладнело, беже у куће! Предраг Ћурчић, из фирме која је донедавно са још три фирме у граду Београду спроводила систематску дератизацију, потврђује да ове године није било уништавања пацова јер није обновљен уговор са фирмама које то спроводе. - Градском одлуком, посао је у септембру додељен Заводу за биоциде, који није оспособљен да обави дератизацију. Ми смо се до јуче јављали на позиве грађана којих је било и 15 дневно и одлазили да обавимо дератизацију. Ових дана, пацови беже у затворене просторе - куће, станове, подруме. То важи и за бубашвабе - каже Ћурчић и додаје да су те животиње преносиоци болести и да се баш због тога сузбијају по Закону о заштити становништва од заразних болести. Речи овог саговорника потврђује Оливера Вукићевић, начелница одељења за превентивну заштиту животне средине у Градском секретаријату за заштиту животне средине, и наводи да ће највероватније следеће недеље почети дератизација у Београду.
Прочитајте још:

Ево због чега ћемо у недељу вратити казаљке уназад!

Срби се све лошије хране

- Број пацова је велик. Тачно је да није било дератизације јер тендер није завршен. Одлучено је да тај посао ради Завод за биоциде, којем грађани могу да се јаве ако уоче те животиње. Највише их је у Сопоту и Младеновцу, јер се повлаче са поља у затворене просторе, али има их и у Новом Београду и на Палилули. Свуда где су нехигијенска насеља, поља, велике зелене површине – каже она за. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА