Најновије

Доктори покрали три милиона евра!

БЕОГРАД - Лекари Клиничког центра Србије, док је на његовом челу био Ђорђе Бајец, за годину и по дана оштетили су касу Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО) за 359.938.132 динара, то јест више три милиона евра.
Фото: panoramio.com

Фото: panoramio.com

Управо ту суму је КЦС наплатио од РФЗО на име пружања кардиолошких и кардиохируршких услуга у оквиру допунског рада, као и за зараде запосленима за допунски рад, иако за то није постојао правни основ. - Контролом у КЦС утврђено је да није потписан уговор са РФЗО о пружању кардиолошких и кардиохируршких услуга у допунско радно време. Међутим, упркос томе, тадашњи директор Ђорђе Бајец направио је план и потписао анексе уговора са запосленима о допунском раду. Још горе је то што је већина операција које је КЦС фактурисао Фонду као допунски рад обављена у редовно радно време, уместо празником и викендом! - истиче наш извор. Сазнања је потврдила и Верица Лазић, директорка Сектора за контролу у РФЗО. Она каже да је контролом у Клиници за кардиологију и Клиници за кардиохирургију у КЦС утврђено да је допунски рад незаконито спровођен од почетка 2010. па до јула 2011. године. - За пружање тих услуга КЦС није имао потписан уговор с филијалом за град Београд, што је услов да се на законит начин обавља допунски рад - наглашава Лазићева.
Прочитајте још:

Oтказ добиjа 5.500 људи, у пензиjу одлази 19.500

Пљују по Србији, па држе концерт у Београду!

Она додаје да је КЦС без потписаног уговора са РФЗО потписао и анексе уговора о допунском раду са запосленима у те две клинике. - КЦС је фактурисао предметне кардиолошке и кардиохируршке услуге које су пружене осигураним лицима и вршио исплату накнаде запосленима из средстава обавезног здравственог осигурања иако није имао потписан уговор за пружање таквих услуга. РФЗО се у августу 2013. придружио кривичном гоњењу које је покренуо КЦС. РФЗО је поднео захтев за одштету у укупном износу од 359.938.132 динара како би се Фонду вратио новац који му је бесправно узет - истиче Лазићева. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА