Najnovije

Doktori pokrali tri miliona evra!

BEOGRAD - Lekari Kliničkog centra Srbije, dok je na njegovom čelu bio Đorđe Bajec, za godinu i po dana oštetili su kasu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za 359.938.132 dinara, to jest više tri miliona evra.
Foto: panoramio.com

Foto: panoramio.com

Upravo tu sumu je KCS naplatio od RFZO na ime pružanja kardioloških i kardiohirurških usluga u okviru dopunskog rada, kao i za zarade zaposlenima za dopunski rad, iako za to nije postojao pravni osnov. - Kontrolom u KCS utvrđeno je da nije potpisan ugovor sa RFZO o pružanju kardioloških i kardiohirurških usluga u dopunsko radno vreme. Međutim, uprkos tome, tadašnji direktor Đorđe Bajec napravio je plan i potpisao anekse ugovora sa zaposlenima o dopunskom radu. Još gore je to što je većina operacija koje je KCS fakturisao Fondu kao dopunski rad obavljena u redovno radno vreme, umesto praznikom i vikendom! - ističe naš izvor. Saznanja je potvrdila i Verica Lazić, direktorka Sektora za kontrolu u RFZO. Ona kaže da je kontrolom u Klinici za kardiologiju i Klinici za kardiohirurgiju u KCS utvrđeno da je dopunski rad nezakonito sprovođen od početka 2010. pa do jula 2011. godine. - Za pružanje tih usluga KCS nije imao potpisan ugovor s filijalom za grad Beograd, što je uslov da se na zakonit način obavlja dopunski rad - naglašava Lazićeva.
Pročitajte još:

Otkaz dobija 5.500 ljudi, u penziju odlazi 19.500

Pljuju po Srbiji, pa drže koncert u Beogradu!

Ona dodaje da je KCS bez potpisanog ugovora sa RFZO potpisao i anekse ugovora o dopunskom radu sa zaposlenima u te dve klinike. - KCS je fakturisao predmetne kardiološke i kardiohirurške usluge koje su pružene osiguranim licima i vršio isplatu naknade zaposlenima iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja iako nije imao potpisan ugovor za pružanje takvih usluga. RFZO se u avgustu 2013. pridružio krivičnom gonjenju koje je pokrenuo KCS. RFZO je podneo zahtev za odštetu u ukupnom iznosu od 359.938.132 dinara kako bi se Fondu vratio novac koji mu je bespravno uzet - ističe Lazićeva. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA