Најновије

ЛОНДОН: Муслимани протествовали против бомбардовања Исламске државе

ЛОНДОН - Неколико стотина демонстраната марширало је Лондоном протествујући што Велика Британија учествује у ваздушним нападима против Исламске државе (ИС) и бомбардовању Ирака које је предвођено САД-ом.
Исламска држава (Фото: rediff.com)

Исламска држава (Фото: rediff.com)

Демонстранти су иступили под слоганом "Даље руке од Блиског истока, нема правде, нема мира". На транспарентима које су носили писало је "Стоп бомбардовању Ирака", преноси АФП. Протест је одржан испред кабинета премијера Дејвида Камерона у Даунинг стриту, а међу говорницима био је и британски комичар Расел Бранд. Протестни марш одржан је дан након што је емитован видео који приказује егзекуцију британског хуманитарца Алана Хенинга, кога су киднаповали екстремисти Исламске државе. Један од демонстраната Франсис О"Нил (36) изјавио је да учествује у болу Хенингсове породице, али да бомбардовање није решење ситуације.
Прочитајте још:Астронаути кажу да се дим и пожари у Украјини могу видети из свемира!Русија први пут у 21. веку има исти број нуклеарки као и Америка!
Други демонстрант, Карл Бекленд (55) рекао је да бомбардовање само погоршава ситуацију. "Потпуно је сулудо да трошимо милијарде да бисмо уништили оружје које смо дали ирачкој војсци", рекао је Бекленд. Прошле седмице британски парламент је одлучио да се Велика Британија придружи ваздушним нападима (које предводи САД) против Исламске државе и бомбардовању циљева у Ираку, али не и у Сирији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА