Најновије

Каталонија: Нећемо платити дугове, ако Мадрид не сарађује са нама!

МАДРИД – Један од лидера независности шпанске покрајине Каталоније, Ориол Хункерас, изјавио је данас да ће Каталонија престати да плаћа свој део дуга Шпанији ако власти у Мадриду не буду сарађивале с њом.
Каталонци (Фото: gocarttours.com)

Каталонци (Фото: gocarttours.com)

„Једно од кључних решења сукоба Мадрида и Барселона налази се у шпанском јавном дугу”, рекао је Хункерас, лидер левичарске странке Републиканска Каталонија.
„Хоћемо да плаћамо дуг али то неће бити могуће без сарадње државе. Ако држава неће да преговора, каталонска привреда неће бити у могућности да учествује у плаћању шпанског јавног дуга”, рекао је каталонски званичник. Дуг привредно моћне и богате Каталоније износи око 62 милијарди евра, односно шест одсто од укупног шпанског дуга. Каталонци су у октобру одложили референдум о независности планиран за 9. новембар, али ће тог дана одржати незванично гласање.
Прочитајте још:АТИНА: Протест због убиства чланова Златне зореИРСКА: Преко 100.000 људи на протесту против мера штедње!
Влада Шпаније саопштила је јуче да ће покушати да забрани то гласање, тако што ће упутити захтев Уставном суду. Уставни суд ће коначну одлуку о симболичном гласању у Каталонији донети почетком идуће недеље. Извор: Бета, АФП

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА