Najnovije

Katalonija: Nećemo platiti dugove, ako Madrid ne sarađuje sa nama!

MADRID – Jedan od lidera nezavisnosti španske pokrajine Katalonije, Oriol Hunkeras, izjavio je danas da će Katalonija prestati da plaća svoj deo duga Španiji ako vlasti u Madridu ne budu sarađivale s njom.
Katalonci (Foto: gocarttours.com)

Katalonci (Foto: gocarttours.com)

„Jedno od ključnih rešenja sukoba Madrida i Barselona nalazi se u španskom javnom dugu”, rekao je Hunkeras, lider levičarske stranke Republikanska Katalonija.
„Hoćemo da plaćamo dug ali to neće biti moguće bez saradnje države. Ako država neće da pregovora, katalonska privreda neće biti u mogućnosti da učestvuje u plaćanju španskog javnog duga”, rekao je katalonski zvaničnik. Dug privredno moćne i bogate Katalonije iznosi oko 62 milijardi evra, odnosno šest odsto od ukupnog španskog duga. Katalonci su u oktobru odložili referendum o nezavisnosti planiran za 9. novembar, ali će tog dana održati nezvanično glasanje.
Pročitajte još:ATINA: Protest zbog ubistva članova Zlatne zoreIRSKA: Preko 100.000 ljudi na protestu protiv mera štednje!
Vlada Španije saopštila je juče da će pokušati da zabrani to glasanje, tako što će uputiti zahtev Ustavnom sudu. Ustavni sud će konačnu odluku o simboličnom glasanju u Kataloniji doneti početkom iduće nedelje. Izvor: Beta, AFP

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA