Најновије

Чанак хоће да искорени фашизам!

НOВИ СAД - Градски одбор Лиге социjалдемократа Воjводине jе, поводом Mеђународног дана борбе против фашизма и антисемитизма, позвао све оне коjи имаjу воље и надлежности у земљи, од градске, покраjинске и републичке власти, да учине све да искорени фашизам у Новом Саду и свуда где га има.
Чанак оштро (фото: Медија центар Београд)

Чанак оштро (фото: Медија центар Београд)

Ни после седам година ниjе завршено суђење онима коjи су, 7. октобра 2007. године у Новом Саду покушали да славе Химлеров рођендан и напали антифашитичку колону коjа се окупила да то спречи, наведено jе у саопштењу Градског одбора ЛСВ. ЛСВ додаjе да jе фашизам био “уочљив у муралима и графитима са порукама међунационалне нетрпељивости и мржње”, коjе су у Новом Саду лигаши прекречили. - Памтимо и када jе у аутобусу човек претучен зато што jе говорио мађарски jезик, када су пресретнути и секирама нападнути хрватски навиjачи након рукометне утакмице, када су пре годину дана скинхедси хтели да отму дете човеку jер jе оно светлиjе пути од оца али и када jе пироман са неонацистичким обележjима палио улаз у jедноj новосадскоj згради, подсећа ЛСВ.
Прочитајте још:

ВУЛИН: Шешељево ослобађање неки желе да искористе за изазивање сукоба!

Из ЛСВ подсећаjу и да су пре три недеље у Сомбору, Староj Пазови, Вршцу и Новом Саду паљене и уништаване пекаре и други обjекти чиjи су власници припадници албанске националне заjеднице. Будући да jе полициjа идентификовала нападаче, ЛСВ веруjе да неће чекати годинама на наjстроже казне за починиоце. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА