Najnovije

Čanak hoće da iskoreni fašizam!

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je, povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, pozvao sve one koji imaju volje i nadležnosti u zemlji, od gradske, pokrajinske i republičke vlasti, da učine sve da iskoreni fašizam u Novom Sadu i svuda gde ga ima.
Čanak oštro (foto: Medija centar Beograd)

Čanak oštro (foto: Medija centar Beograd)

Ni posle sedam godina nije završeno suđenje onima koji su, 7. oktobra 2007. godine u Novom Sadu pokušali da slave Himlerov rođendan i napali antifašitičku kolonu koja se okupila da to spreči, navedeno je u saopštenju Gradskog odbora LSV. LSV dodaje da je fašizam bio “uočljiv u muralima i grafitima sa porukama međunacionalne netrpeljivosti i mržnje”, koje su u Novom Sadu ligaši prekrečili. - Pamtimo i kada je u autobusu čovek pretučen zato što je govorio mađarski jezik, kada su presretnuti i sekirama napadnuti hrvatski navijači nakon rukometne utakmice, kada su pre godinu dana skinhedsi hteli da otmu dete čoveku jer je ono svetlije puti od oca ali i kada je piroman sa neonacističkim obeležjima palio ulaz u jednoj novosadskoj zgradi, podseća LSV.
Pročitajte još:

VULIN: Šešeljevo oslobađanje neki žele da iskoriste za izazivanje sukoba!

Iz LSV podsećaju i da su pre tri nedelje u Somboru, Staroj Pazovi, Vršcu i Novom Sadu paljene i uništavane pekare i drugi objekti čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice. Budući da je policija identifikovala napadače, LSV veruje da neće čekati godinama na najstrože kazne za počinioce. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA