Најновије

Љајић: Избори у Војводини једино решење

Избори су једино решење за политичку кризу у Војводини, с обзиром на то да је око реконструкције покрајинске владе створена атмосфера као да се ради "о бувљој пијаци", изјавио је данас потпредседник владе и министар трговине Расим Љајић.
Расим (фото Јутјуб)

Расим (фото Јутјуб)

Реч је о чистој трговини са посланицима, што није добро за политички живот у Србији, рекао је Љајић за РТС. "Заиста сматрамо да су избори најбоље решење и да се стабилизују прилике у Војводини и ко год да добије већину да преузме власт, јер је ово била ствар класичне трговине и математике", нагласио је Љајић. Он је казао да је СДП била готово једина странка која је тражила да посланици не буду власници мандата, док се политички живот не стабилизује и док не будемо имали стабилне странке. Љајић је рекао да је ово пример да се странке понашају као класична политичка предузећа и додао да је сличан случај и на локалу у целој земљи. Говорећи о инвестицији турске компаније у Џинси у Крупњу, Љајић је рекао да је то добра вест што ће бити обновљена производња у фабрици текстила у Крупњу, као и због односа Србије и Турске. Према речима Љајића, до краја године би требало да почне производња у тој фабрици и биће упослено 150 радника, а током наредне године број радника биће повећан. Шешељ се највероватније враћа у уторак Војислав Шешељ ће највероватније у уторак допутовати из Хага у Србију, изјавио је Љајић, који је и председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом, напомињући да ће јавност бити благовремено обавештена о тачном датуму Шешељевог повратка, као и да се влада понела државнички и одговорно. "Имамо информацију из Хашког трибунала да је постигнут договор Шешеља и лекара да се тај повратак одложи највероватније до уторка док се не преведе целокупна Шешељева медицинска документација да би могао да је преда нашим лекарима који ће га лечити", рекао је Љајић на РТС-у. Он је истакао да нема разлога да се лицитира са датумом његовог повратка, нити да га новинари стално чекају, јер се с Трибуналом никада не зна и да нема разлога за мистификацију око свега тога. Љајић каже да је свакако преседан по много чему, што поступак траје 12 година а нема првостепене пресуде. "Оно што није могло за 12 година сада је урађено за 12 сати, колико је трајао поступак тражења гаранција и доношења одлуке и вероватно би Шешељ већ био кући да није било препоруке лекарског савета да се то извршење одложи за неколико дана", навео је Љајић.
Прочитајте још:Италијани, Пољаци и Финци поручили: Европа се брани на мосту у Косовској Митровици!ОТКРИВЕНА МИСТЕРИЈА: Ево зашто Шешељ није смео да одмах дође у Београд!
Према његовим речима, влада нема обавезу да шаље авион и никада није ни слала авион када се оптуженик пушта на привремену слободу. "Влада се понашала крајње професионално и одогворно, слали смо лекаре и сам премијер је на седници владе рекао да број лекара није ограничен и да колико год Шешељ жели лекара да пошаљемо", истакао је Љајић и додао да је влада дала гаранције у рекордном року за два - три сата, као и да је хтела да пошаље, као што је уобичајено, полицајце у цивилу и човека из амбасаде да прати Шешеља, што је он одбио. Љајић је нагласио да се влада понашала крајње државнички, морално и хумано. Он је казао да је Хашки трибунал урадио сада све на експресан начин, јер им је вероватно одговарало да ставе тачку на тај случај и да се ослободе баласта целог процеса, па су нашли разлог у здравственом стању оптуженика. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА