Najnovije

LJajić: Izbori u Vojvodini jedino rešenje

Izbori su jedino rešenje za političku krizu u Vojvodini, s obzirom na to da je oko rekonstrukcije pokrajinske vlade stvorena atmosfera kao da se radi "o buvljoj pijaci", izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim LJajić.
Rasim (foto Jutjub)

Rasim (foto Jutjub)

Reč je o čistoj trgovini sa poslanicima, što nije dobro za politički život u Srbiji, rekao je LJajić za RTS. "Zaista smatramo da su izbori najbolje rešenje i da se stabilizuju prilike u Vojvodini i ko god da dobije većinu da preuzme vlast, jer je ovo bila stvar klasične trgovine i matematike", naglasio je LJajić. On je kazao da je SDP bila gotovo jedina stranka koja je tražila da poslanici ne budu vlasnici mandata, dok se politički život ne stabilizuje i dok ne budemo imali stabilne stranke. LJajić je rekao da je ovo primer da se stranke ponašaju kao klasična politička preduzeća i dodao da je sličan slučaj i na lokalu u celoj zemlji. Govoreći o investiciji turske kompanije u DŽinsi u Krupnju, LJajić je rekao da je to dobra vest što će biti obnovljena proizvodnja u fabrici tekstila u Krupnju, kao i zbog odnosa Srbije i Turske. Prema rečima LJajića, do kraja godine bi trebalo da počne proizvodnja u toj fabrici i biće uposleno 150 radnika, a tokom naredne godine broj radnika biće povećan. Šešelj se najverovatnije vraća u utorak Vojislav Šešelj će najverovatnije u utorak doputovati iz Haga u Srbiju, izjavio je LJajić, koji je i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom, napominjući da će javnost biti blagovremeno obaveštena o tačnom datumu Šešeljevog povratka, kao i da se vlada ponela državnički i odgovorno. "Imamo informaciju iz Haškog tribunala da je postignut dogovor Šešelja i lekara da se taj povratak odloži najverovatnije do utorka dok se ne prevede celokupna Šešeljeva medicinska dokumentacija da bi mogao da je preda našim lekarima koji će ga lečiti", rekao je LJajić na RTS-u. On je istakao da nema razloga da se licitira sa datumom njegovog povratka, niti da ga novinari stalno čekaju, jer se s Tribunalom nikada ne zna i da nema razloga za mistifikaciju oko svega toga. LJajić kaže da je svakako presedan po mnogo čemu, što postupak traje 12 godina a nema prvostepene presude. "Ono što nije moglo za 12 godina sada je urađeno za 12 sati, koliko je trajao postupak traženja garancija i donošenja odluke i verovatno bi Šešelj već bio kući da nije bilo preporuke lekarskog saveta da se to izvršenje odloži za nekoliko dana", naveo je LJajić.
Pročitajte još:Italijani, Poljaci i Finci poručili: Evropa se brani na mostu u Kosovskoj Mitrovici!OTKRIVENA MISTERIJA: Evo zašto Šešelj nije smeo da odmah dođe u Beograd!
Prema njegovim rečima, vlada nema obavezu da šalje avion i nikada nije ni slala avion kada se optuženik pušta na privremenu slobodu. "Vlada se ponašala krajnje profesionalno i odogvorno, slali smo lekare i sam premijer je na sednici vlade rekao da broj lekara nije ograničen i da koliko god Šešelj želi lekara da pošaljemo", istakao je LJajić i dodao da je vlada dala garancije u rekordnom roku za dva - tri sata, kao i da je htela da pošalje, kao što je uobičajeno, policajce u civilu i čoveka iz ambasade da prati Šešelja, što je on odbio. LJajić je naglasio da se vlada ponašala krajnje državnički, moralno i humano. On je kazao da je Haški tribunal uradio sada sve na ekspresan način, jer im je verovatno odgovaralo da stave tačku na taj slučaj i da se oslobode balasta celog procesa, pa su našli razlog u zdravstvenom stanju optuženika. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA