Најновије

Израел синоћ бомбардовао појас Газе

ТЕЛ АВИВ, ГАЗА - Израелски борбени авион бомбардовао је касно синоћ базу Хамаса у Појасу Газе, први пут од летошњег рата на тој палестинској територији, у одговору на ракету коју су екстремисти испалили на југ Израела раније у петак.
Бомбардовање (Фото: Јутјуб)

Бомбардовање (Фото: Јутјуб)

Бомбе су погодиле подручје Кан Јуниса на југу појаса, а локални званичници су рекли да није било жртава, како преноси Ројтерс. Ракета испаљена из Газе преко границе пала је у поље и жртава и штете није било. "ИДФ ( израелска одбрамбена армија) неће допустити никакве покушаје да се подрије безбедност и угрози добробит цивила Израела. Терористичка организација Хамас је одговорна и мора да одговара за данашњи напад против Израела", рекао је војни портпарол Петер Лернер. Из Појаса Газе су два пута раније испаљене ракете али није било одмазде. Израел је 8. јула покренуо нападе из ваздуха против Хамаса, који контролише Газу, с циљем да заустави појачано ракетирање.
Прочитајте још:Чак 40 одсто Немаца тражи укидање санкција РусијиПутин: Русија води искључиво одбрамбену политику
Офанзива јер касније прерасла у копнену, а рат је завршен примирјем, коме је посредовао Египат 26 јула. Више од 2.100 Палестинаца је убијено у том рату, већином цивила. На израелској страни погинуло је 67 војника и шесторо цивла. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА