Најновије

Михајловић: Пруга Београд-Панчево биће готова на лето 2016. године

БЕОГРАД - Пруга Београд - Панчево, која се гради средствима руског кредита од укупно 800 милиона долара, биће завршена у јулу или августу 2016, најавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Она је истакла да ће возови на тој прузи ићи брзином од 120 км на сат и да је циљ да у наредном периоду да на српским пругама то буде просечна брзина свих возова. Михајловић је рекла за РТС да је следећи пројекат, који ће се такође финансирати руским кредитом за српске железнице, модернизација три деонице на Коридору 10 у дужини од 63 км: Рума - Голубинци, Сопот Космајски - Ковачевац и Мала Крсна - Велика Плана. Те деонице ће, како је рекла, бити готове пред крај 2016. године. "Железнице Србије очекује ревитализација и модернизација пруга, јер немогуће је да се више возимо пругама на којима возови иду 40 км на сат, ова пруга Београд - Панчево ће имати брзину од 120 км на сат и то је она просечна брзина која треба да буде на српским пругама, идемо корак по корак", поручила је Михајловић. У железничком стајалишту Крњача данас ће бити положени нови колосеци, у оквиру модернизације панчевачке пруге, а полагању првог новог шинског поља најсавременијом руском механизацијом присуствоваће генерални директор Руских железница Владимир Иванович Јакуњин и потпреседница владе Михајловић. Реконструкција, изградња и модернизација другог железничког колосека на 15 километара дугој деоници Панчевачки мост - Панчево главна, на железничкој магистрали Београд центар-Панчево главна-Вршац- државна граница са Румунијом, први је пројекат из руског државног извозног кредита за модернизацију српских железница, који је почео да се реализује 25. марта 2014.
Прочитајте још:Вучић: Брисел више не молимо!Шешељ: Хрвати жале што нисам Хрват!
Вредност посла је око 91 милиона долара, од чега се око 78 милиона долара обезбеђује из руског кредита, а око 13 милиона долара, односно 15 одсто вредности кредита обезбеђује на име учешћа држава Србија. Извођач радова је руска компанија "РЖД Интернешнал", чији су оснивач Руске државне железнице, а која је задужена за реализацију руског кредита за модернизацију железнице у Србији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА