Најновије

Пријем новца преко ПејПал система до краја године!?

БEOГРAД - Увођење опциjе приjема новца преко страних институциjа електронског новца за српске резиденте, за шта постоjе законски услови, могло да се догоди до краjа 2014. године, а у овом тренутку то зависи, пре свега, од пословне одлуке Пеj Пала (PayPal), саопштила jе данас Народна банка Србиjе (НБС).
Фото: Викимедиа

Фото: Викимедиа

Централна банка подсаећа да су Изменама и допунама Закона о девизном пословању из 2012. створене правне претпоставке за пословање Пеj Пала у Србиjи и да ниjе потребно додатно мењати таj закон. "НБС jе неколико пута до сада у jавности и у директним контактима са представницима Пеj Пала износила став да jе увођење опциjе приjема новца преко страних институциjа електронског новца у складу са српским законодавством, а очекивања су да би увођење те опциjе за српске резиденте могло да се догоди до краjа 2014. године", наводи се у саопштењу.
Tо у овом тренутку, како се додаjе, зависи пре свега од пословне одлуке Пеj Пала и временског оквира њене техничке реализациjе.
НБС подсећа да jе законским изменама из 2012. године омогућено да резиденти могу обављати платни промет са иностранством и преко стране институциjе електронског новца, ради плаћања и наплате по основу електронске купопродаjе робе и услуга. Пеj Пал jе 10. априла 2013. године увео за правна лица и грађане у Србиjи могућност обављања плаћања према иностранству (сенд опциjа) ради куповине робе и услуга, при чему jе оставио увођење опциjе приjема новца (рецеиве опциjа) за неку од наредних фаза свог развоjа у Србиjи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА