Најновије

"Љубитељ снајпера" нови шеф кабинета министра правде?!

Ово може само у Србији! Доскорашњи службеник у Министарству правде, постао је вршилац дужности шефа кабинета министра Николе Селаковића, сазнаје Политика! То бисмо, наравно, могли оптимистично да представимо као доказ да је могуће напредовање у служби. Све би можда било у реду, да поменути службеник није имао "мрљу" у каријери...
Никола Савић је на свој профил на Фејсбуку поставио фотографију снајперске пушке којом је убијен премијер

Никола Савић је на свој профил на Фејсбуку поставио фотографију снајперске пушке којом је убијен премијер

Уместо Дејана Царевића, који је обављао функцију шефа кабинета министра правде, за вршиоца ове функције постављен је Никола Савић. Нови в.д. је одраније познат српској јавности. Медији су писали о њему када је прошле године, на годишњицу убиства Зорана Ђинђића, на свој профил на Фејсбуку, поставио фотографију снајперске пушке којом је убијен премијер. У Министарству правде сматрају да овај потез Савића не треба да буде препрека за његово постављење на нову функцију. Како наводе у министарству, после несмотреног коментара на Фејсбуку Савић је изразио жаљење због тога, а санкционисан је вишемесечним смањењем плате. Због знања, изванредног залагања и напорног рада који је после тога показао, он је добио прилику за место шефа кабинета. – Након што је претходни шеф кабинета министра правде унапређен, била је потребна особа која има широк увид у рад министарства и његове надлежности. После више разговора, који су обављени са потенцијалним кандидатима, Никола Савић је показао највећи ниво знања који је потребан за ефикасно обављање послова које захтева место шефа кабинета. Међутим, треба имати у виду да Савић још није званично постављен на ту позицију, као и да се његов рад тренутно процењује до коначне одлуке министра, наведено је за Политику у Министарству правде . – Савић има свеобухватни преглед надлежности министарства и упознат је са начином функционисања свих његових делова, што је од велике важности за рад у кабинету. Такође, треба имати у виду да сви чланови кабинета министра Владе Републике Србије имају радни однос који је на одређено радно време у трајању дужности министра, додају у Министарству правде.
Ко је Никола Савић? Никола Савић је рођен 1988. године. На Правном факултету Универзитета у Београду дипломирао је 2012. године са просеком 8,48. Исте године уписао је и мастер студије на том факултету, као и мастер студије – Религија у друштву, култури и европским интеграцијама, мултидисциплинарне студије при Универзитету у Београду. У оквиру стручне праксе при Министарству трговине и услуга, 2010. године радио је као правни саветник у Центру за заштиту потрошача. Оснивач је и први програмски директор Српског културног кола "Деспот Стефан Лазаревић" у Београду, која има за циљ очување српске културе и језика.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА