Најновије

Црна Гора: Поново избори на спорним биралиштима

ПOДГOРИЦA - На седам бирачких места у Подгорици и у општинама Даниловград и Биjело Поље данас ће бити поновљени избори за локалне челнике, пошто су надлежне изборне комисиjе прихватиле приговоре у вези са регуларношћу избора у тим општинама, одржаним 25. маjа.
Црна Гора - локални избори (Фото: ЈуТјуб)

Црна Гора - локални избори (Фото: ЈуТјуб)

У Даниловграду би се могло догодити да владаjућа Демократска партиjа социjалиста (ДПС), након поновљеног гласања на три бирачка места, изгуби jедан одборнички мандат, што би значило да неће имати апсолутну власт у тоj општини. У Биjелом Пољу ДПС jе освоjила 19 одборничких места, а недостаjе jоj jедан мандат да би могла самостално да влада у тоj општини.
И у престоници ДПС jе освоjила jедно место мање од резултата коjи би jоj гарантовао апсолутну власт, преноси Радио Слободна Eвропа.
Приговоре на регуларност избора коjи су 25. маjа одржани у 11 општина и у главном граду Црне Горе, за коjи се води кључна политичка борба, уложила jе опозициjа. Избори су 25. маjа, поред престонице, одржани у Бару, Kолашину, Даниловграду, Плужинама, Шавнику, Жабљаку, Пљевљима, Биjелом Пољу, Рожаjама, Плаву и Гусињу, као и у две градске општине Tузи и Голубовци. У свим општинама осим у Плужинама и Рожаjама наjвише гласова на изборима добила jе ДПС, али у већем броjу општина мора да потражи коалиционог партнера како би могла да формира локалну власт. Изборна тишина почела jе у поноћ. Бирачка места на коjима jе поништено гласање биће отворена од седам до 20 сати. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА