Najnovije

Crna Gora: Ponovo izbori na spornim biralištima

PODGORICA - Na sedam biračkih mesta u Podgorici i u opštinama Danilovgrad i Bijelo Polje danas će biti ponovljeni izbori za lokalne čelnike, pošto su nadležne izborne komisije prihvatile prigovore u vezi sa regularnošću izbora u tim opštinama, održanim 25. maja.
Crna Gora - lokalni izbori (Foto: JuTjub)

Crna Gora - lokalni izbori (Foto: JuTjub)

U Danilovgradu bi se moglo dogoditi da vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), nakon ponovljenog glasanja na tri biračka mesta, izgubi jedan odbornički mandat, što bi značilo da neće imati apsolutnu vlast u toj opštini. U Bijelom Polju DPS je osvojila 19 odborničkih mesta, a nedostaje joj jedan mandat da bi mogla samostalno da vlada u toj opštini.
I u prestonici DPS je osvojila jedno mesto manje od rezultata koji bi joj garantovao apsolutnu vlast, prenosi Radio Slobodna Evropa.
Prigovore na regularnost izbora koji su 25. maja održani u 11 opština i u glavnom gradu Crne Gore, za koji se vodi ključna politička borba, uložila je opozicija. Izbori su 25. maja, pored prestonice, održani u Baru, Kolašinu, Danilovgradu, Plužinama, Šavniku, Žabljaku, Pljevljima, Bijelom Polju, Rožajama, Plavu i Gusinju, kao i u dve gradske opštine Tuzi i Golubovci. U svim opštinama osim u Plužinama i Rožajama najviše glasova na izborima dobila je DPS, ali u većem broju opština mora da potraži koalicionog partnera kako bi mogla da formira lokalnu vlast. Izborna tišina počela je u ponoć. Biračka mesta na kojima je poništeno glasanje biće otvorena od sedam do 20 sati. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA